Popularni napitak

Festival kave u Opatiji 11. i 12. travnja

Marina Kirigin

Foto Reuters

Foto Reuters

U Villi Angiolini, Illy će ispričati povijest Illy art kolekcijskih šalica koje su postale umjetničko platno kreativnosti najvećih suvremenih svjetskih umjetnika, te svojih inovativnih limenki uz intrigantno putovanje kroz tehnologiju i dizajn koji traje punih 80 godina



Osim kave i slastica, ovaj će festivalski vikend u Opatiji ponuditi i niz dodatnih događanja, kao što je završetak Festivala neovisnih kazališta, ali i koncerte u sklopu festivala zborske glazbe »We are singing Adriatic« koji će se održati u subotu, 11. travnja. Ispred Ville Angioline u 17 sati nastupit će zbor Laura Benizzi iz Italije, te u 17.30 sati zbor Vokalni Studio Rijeka, a u crkvi sv. Jakova od 20 sati nastupit će ženski zbor »Santa Cecilia« iz Italije te muški zbor »Gorniczy Chor Meski« iz Poljske.



Upravo suradnja s renomiranim brandom Illy rezultirat će nizom atrakcija među kojima se ističe Illy coffee bike koja će sintagmu »coffee to go« pretvoriti u doslovni doživljaj pripremajući kavu »na dva kotača« svim zainteresiranim prolaznicima, te zanimljivim događanjima poput izložbe dizajnerskih Illy šalica »Surrounding Coffee with Art« u Villi Angiolini. Izložba na kojoj će biti predstavljene umjetnički oslikane šalice s potpisima velikih imena poput Picassa ili Dalija, te povijest Illy limenki, trajat će od 11. travnja do 10. svibnja, a u vrijeme Festivala kave ulaz će biti slobodan. Osim same izložbe, na kojoj će biti ekskluzivno predstavljena i unikatna Illy šalica dizajnirana posebno za Festival kave u Opatiji, Villa Angiolina će ugostiti i niz zanimljivih radionica.   – U Villi Angiolini, Illy će ispričati povijest Illy art kolekcijskih šalica koje su postale umjetničko platno kreativnosti najvećih suvremenih svjetskih umjetnika, te svojih inovativnih limenki uz intrigantno putovanje kroz tehnologiju i dizajn koji traje punih 80 godina, kazala je Daria Illy, direktorica poslovnog razvoja u kompaniji Illy Caffe. 


    U Festival kave uključeni su i brojni opatijski ugostitelji i hotelijeri. 


    – Kava je neizostavan dio svakog dana većine ljudi, no tijekom predstojećeg vikenda ona neće biti samo usputna misao, već glavna zvijezda čitavog događanja. Drago mi je da se iz godine u godinu uključuje sve veći broj ugostitelja i hotelijera u ovu manifestaciju, i mislim da će svima koji prošeću Opatijom biti težak izbor odlučiti koju od svih tih izvrsnih ponuda isprobati, kazala je direktorica TZ-a Suzi Petričić.