Četverogodišnji mandat

Ernie Gigante Dešković novi ravnatelj Festivala Opatija

Slavica Bakić

Snimio Marko GRACIN / NL arhiva

Snimio Marko GRACIN / NL arhiva



OPATIJA  Ernie Gigante Dešković novi je ravnatelj Festivala Opatija. Kako je objavljeno na web stranici Grada Opatije, Upravno vijeće u srijedu je donijelo ovu odluku, a četverogodišnji mandat novog ravnatelja ustanove za organizaciju, promidžbu i posredovanje u oblasti kulture počinje 27. veljače. 


– Posebnu pažnju posvetit ću većim i značajnijim programima koji će Opatiju dodatno ucrtati na kulturnu i turističku kartu, ne samo Hrvatske nego i ovog dijela Europe, jer ona tamo pripada i tamo joj je prirodno mjesto – kaže Ernie Gigante Dešković, najavljujući dovođenje značajnijih imena iz svijeta glazbe i kulture te raznovrsni program usmjeren prema građanima Opatije i regije.


Kako nam je potvrdila predsjednica Upravnog vijeća Lorena Bašan, Gigante Dešković imenovan je na prijedlog gradonačelnika Ive Dujmića.




Ernie Gigante Dešković rođen je 1979. godine. Osnovnu školu završio je u Voloskom i Opatiji, na Srednjoj prometnoj školi u Rijeci stekao je zvanje tehničara unutarnjeg transporta, a na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci zvanje sveučilišnog prvostupnika kulturologije te magistra kulturologije.


Na istom fakultetu nastavlja obrazovanje za doktora znanosti. Dosad je objavio sedam beletrističkih i popularno-znanstvenih knjiga te je uredio desetak knjiga i časopisa. Eseje, priče i članke objavljuje u brojnim domaćim i inozemnim tiskovinama.


Član je Mense i Hrvatskog književnog društva. Iako se u njegovoj biografiji navodi da je i političar, on sam kaže da je »građanin Opatije koji je aktivan u životu grada, pa i kroz politiku«.