Reakcija opatijskog gradonačelnika

Dujmić protiv bivše stranke: SDP-ove izmjene uvjeta gradnje na Slatini nisu dobre

Hina

Snimio Vedran KARUZA / NL arhiva

Snimio Vedran KARUZA / NL arhiva

»Podsjećam da su navedene izmjene i dopune UPU-a usvojene na Gradskom vijeću i tek zatim upućene na javnu raspravu. Jasno je kako se ovdje radi o stranačkom interesu, te kako su računali da im je Trg Slatina jedan od izbornih aduta«, poručuje Dujmić

OPATIJA Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić u petak je lošim ocijenio prijedlog izmjena uvjeta gradnje na središnjem opatijskom Trgu Slatina, ocijenivši kako narušava kvalitetu življenja u neposrednom okruženju.  

Dujmić se, kako su izvijestili iz opatijske gradske uprave, osvrnuo na završene javne rasprave o predloženim izmjenama i dopunama urbanističkih planova uređenja (UPU) Opatija i Ika – Oprić, na koje je prispjelo 36 prijedloga građana i sedam očitovanja javnopravnih tijela.


Najviše zanimanja i nezadovoljstva građana izazvao je prijedlog izmjena uvjeta gradnje na Trgu Slatina, kao i prijedlog povezivanja trga s plažom Slatina.


»Smatram kako je nezadovoljstvo građana opravdano. Slažem se da navedeni prijedlog nije dobar, jer se prije svega narušava kvaliteta življenja ljudi u neposrednom okruženju, a tim prijedlogom bi se sigurno nanijela i šteta hotelima u susjedstvu Trga Slatina«, ističe gradonačelnik.




Takav prijedlog uvršten je, naime, u izmjene i dopune plana na izričiti zahtjev vijećnika SDP-a i gradonačelnikova zamjenika Fernarda Kirigina, čije tvrdnje o izostanku komunikacije Dujmić odbacuje, ističući kako je odmah stao u zaštitu tog prostora.


Kiriginu je, dodaje, pokušao objasniti da to što su zamislili nije izvedivo. »Podsjećam da su navedene izmjene i dopune UPU-a usvojene na Gradskom vijeću i tek zatim upućene na javnu raspravu. Jasno je kako se ovdje radi o stranačkom interesu, te kako su računali da im je Trg Slatina jedan od izbornih aduta«, poručuje Dujmić, koji je nedavno istupio iz SDP-a jer ga stranka nije htjela kandidirati za treći gradonačelnički mandat.