Stiže više od 1.200 svjetskih stručnjaka

Dujmić primio organizatore MIPRO-a: Opatija želi biti pametan grad

Srđan Brajčić

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

Četrdeseta obljetnica MIPRO-a bit će u našem novom centru (Kulturno-turistički centar), čija izgradnja počinje 15. rujna, a završetak je predvođen do konca 2016. godine. Prema tome, četrdeset godina MIPRO-a bit će stvarno u jednom velikom centru koji će imati nove tehnologije, rekao je Dujmić



OPATIJA Gradonačelnik Ivo Dujmić primio je u vili Angiolini organizatore MIPRO-a, međunarodnog skupa o informacijsko-komunikacijskim tehnologijama koji se u Opatiji ove godine održava 38. puta, a očekuje se dolazak više od 1.200 svjetskih stručnjaka.


S obzirom na činjenicu da se skup približava svojoj jubilarnoj, četrdesetoj obljetnici, druženje predstavnika vlasti i MIPRO-vaca proteklo je u pogledu na budućnost.


“Četrdeseta obljetnica MIPRO-a bit će u našem novom centru (Kulturno-turistički centar), čija izgradnja počinje 15. rujna, a završetak je predvođen do konca 2016. godine. Prema tome, četrdeset godina MIPRO-a bit će stvarno u jednom velikom centru koji će imati nove tehnologije. Eto, vi već danas možete govoriti o tome i dovesti najbolje proizvođače, kao i sve one koji se bave novim tehnologijama. Jer Grad Opatija, osim što ima ovaj razvojni ciklus u koji smo krenuli i koji je nezaustavljiv, želi biti pametan grad. Jer onaj koji nije shvatio da te nove tehnologije ako ne aplicirate, nema razvoja. Prema tome, i turizam traži jedan novi pristup koji će sve više biti okrenut novim tehnologijama. Mogu se pohvaliti da mi imamo već oko 18 kilometara optičkog prstena, tako da smo mi stvarno spremni. Kad mi nešto promišljamo, onda promišljamo stvarno kako treba”, kazao je u jednom dahu gradonačelnik Ivo Dujmić i tako navijestio tehnološku budućnost Opatije.




Organizatori MIPRO-a prihvatili su ovaj gradonačelnikov poziv.