Najgori rasplet

Dramatična deložacija u Opatiji dobila nastavak: Djelatnica Elite u bolnici, bacili joj na nogu kameni blok

Marina Kirigin

Foto: Marin Aničić

Foto: Marin Aničić

Božidar Mirković, koji je dobio tužbu protiv zakupca lokala, pred ulaz je preko noći postavio kamene blokove, a terasu ogradio žicom, čime je zakupcima prepriječen ulaz u prostor lokala



OPATIJA Nakon što je jučer sudski ovršitelj na temelju odluke suda uklonio stolove s terase buffeta Elite na Slatini te popisao nekretnine zbog naplate troškova i time izvršio naloženo mu sudsko rješenje, na Slatini se započela odvijati prava drama. Prema riječima Tona Markua, vlasnika ugostiteljskog obrta Elite, koji je deložiran s 20 »kvadrata« velike terase koja je u suvlasništvu dvadesetak stanara zgrade, zbog privatne tužbe samo jednog suvlasnika Božidara Mirkovića, dobila je onaj svoj najgori neželjeni rasplet.


– Moja djelatnica jučer je završila u lovranskoj bolnici jer joj je stavljena kamena ploča na nogu pred lokalom. Cijelo popodne proveli smo u policiji. Gospodin Mirković pred ulaz u prostor buffeta koji smo uzeli u zakup od Grada Opatije je preko noći postavio kamene blokove, a terasu i ulaz u lokal ogradio žicom. Sada nam je prepriječen ulaz u prostor lokala koji imamo u zakupu. O svemu ću obavijestiti policiju, Grad Opatiju i u dogovoru s odvjetnikom pokrenuti sudski postupak – rekao je Ton Marku.


Mirković je, naime, već prilikom deložacije govorio da vlasnici i djelatnici ugostiteljskog obrta više tom terasom neće prolaziti, rekao je da će zatvoriti taj prostor i tvrdio da mu je terasa, koja je samo u jednom malom dijelu u njegovom vlasništvu, a čiji su suvlasnici i ostali stanari zgrade, vraćena u posjed. Mirković je tako prešao s riječi na djelo, zbog čega su jučer pune ruke posla imale interventne službe.




Iako Mirković kaže da sve to poduzima kako bi im »uzvratio« za ono što su činili njegovoj sada pokojnoj majci koja je živjela u toj zgradi, još jučer prilikom deložacije proširila se priča da je zapravo riječ o mržnji na nacionalnoj osnovi. To je jučer potvrdio i predsjednik Vijeća albanske nacionalne manjine Gani Xharrahi koji je s Markuom stigao u dopisništvo našeg lista. Xharrahi je rekao da je ovaj problem već iznio u Gradu Opatiji i Primorsko-goranskoj županiji te da poziva odgovorne da se uključe u rješavanje ovog problema koji ima sve elemente nacionalne mržnje.