Uz pomoć PGŽ-a

Donacija opatijskog Udruženja obrtnika: Gradsko društvo Crvenog križa Opatija dobilo novu pećnicu

Marina Kirigin

Foto M. Aničić

Foto M. Aničić



OPATIJA – Gradsko društvo Crvenog križa Opatija dobilo je novu pećnicu. Donacija je to opatijskog Udruženja obrtnika, realizirana uz pomoć PGŽ-e, koja je danas svečano uručena u prostorijama opatijskog Crvenog križa, a zahvaljujući kojoj će opatijska organizacija i dalje moći prakticirati svoje aktivnosti, koje se odnose i na zdravu prehranu, donatorske ručkove… Novom pećnicom »oplemenit« će se praktikum »Naša mala kuhinja« Gradskog odbora Crvenog križa Opatija u kojem je  serviran i donatorski ručak za potrebite građane Opatije. Opatijsko Udruženje obrtnika, odnosno opatijski obrtnici i ugostitelji, osigurali su materijal i namirnice, a obrok je spravio vrsni kuhar Damir Perman, voditelj projekta donatorskih ručkova.


– Ovo je mali koračić u opremi, a veliki za našu malu kuhinju u kojoj sada predstoje igre bez granica. Pripremili smo obrok za naše potrebite, korisnike socijalnog marketa kojima ovakve ručkove omogućavamo više puta mjesečno. Za njih to nije samo ručak, to je druženje, da im pokažemo da nisu sami – rekao je Perman, a ravnateljica CK Opatija Đana Pahor se zahvalila na donaciji.


– Gradsko društvo Crvenog križa Opatija u sklopu svojih redovitih djelatnosti ima promidžbu zdravstvenih programa. Međutim, svojevremeno je i postalo sudionik pilot projekta na nacionalnoj razini »Živjeti zdravo« . Prvi dio projekta posvećivao se zdravoj prehrani, a sada je u centru pažnje kretanje. Već tada uspjeli smo okupiti ekipu stručnjaka i ekipu volontera kako bi se priča o zdravoj prehrani nastavila – rekla je Pahor, a županijski pročelnik Goran Petrc naveo  kako PGŽ i inače u skladu sa svojim zakonskim obvezama prati rad Crvenog križa, međutim kako u ovom slučaju ovo je bio nadstandard pa se Gradska organizacija Crvenog križa Opatija javila na javni natječaj  te je program »Pravilna prehrana za male i velike« ocijenjen korisnim. Mauro Počekaj, ispred opatijskog Udruženja obrtnika, naveo je kako je vrijednost donirane pećnice oko 4.500 kuna.