Zimska sunčališta u Opatiji

Dok su mnogi s nogama već u lavoru, oni hrabri kupaju se još u moru

Marina Kirigin

Snimila Marina KIRIGIN

Snimila Marina KIRIGIN

Rana poslijepodneva na Opatijskoj rivijeri zbog izuzetno lijepog vremena tako odišu optimizmom, obiluju predivnim turističkim slikama, ali i ponovno potvrđuju opatijske turističke korijene, budući da je Opatija zapravo i nastala kao zimsko lječilište



Ovakav niz sunčanih dana u studenom na Opatijskoj rivijeri se ne pamti. Ljeto nam se vratilo, a opatijska ljetna kupališta pretvorena su u zimska sunčališta.


Slike s opatijskih plaža otkrivaju opatijske jesenske čari i dakako bitno utječu na turističku posezonu.



Temperatura zraka 5. studenog tijekom dana u Opatiji iznosi 17.2 stupnja Celzijevih, a more je dosta hladnije od zraka – 15.6 stupnjeva. Zanimljivo je da, dok s jedne strane prve pripreme za Advent već počinju, pa je primjerice na jednoj od opatijskih terasa već i postavljeno najveće božićno drvce, s druge strane, sezona kupanja i sunčanja za najhrabrije se nastavlja…





Sunce još dovoljno jako grije pa hrabriji posjetitelji i gosti Opatije nakratko »ulete« i osvježe se u moru, no većina njih upija vitamin D ležeći na ležaljkama na kupalištu Lido, onom ispod hotela Miramar, ili pak vrijeme na suncu provodi ispijajući kavu na dječjoj plaži Tomaševac i na osunčanim terasama kavana.


Rana poslijepodneva na Opatijskoj rivijeri zbog izuzetno lijepog vremena tako odišu optimizmom, obiluju predivnim turističkim slikama, ali i ponovno potvrđuju opatijske turističke korijene, budući da je Opatija zapravo i nastala kao zimsko lječilište.


 Na području Opatije još uvijek je otvoreno 20 hotela od ukupno njih 31, a najave iz turističkog ureda Opatije za mjesec studeni su dobre. U listopadu je ipak ostvareno tri tisuće turističkih noćenja manje u odnosu na isto razdoblje lani, no još uvijek se, kažu turistički djelatnici, radi o vrlo dobrim rezultatima jer su se prošle godine u listopadu u Opatiji održavali Dani Hrvatskog turizma što je bitno utjecalo na promet.


Opširnije u sutrašnjem Novom listu