Neobični gosti

Djogan, Agga i Gabriel na »izletu« u Opatiji

Aleksandra Kućel Ilić

Foto M. Aničić

Foto M. Aničić

Saša Alobić iz Udruge Adria, zaljubljenik u konje i jahački sport, otkrio nam je kako je ideja ovog »izleta« u Opatiju zapravo bila da se mladim ljudima koji inače nemaju priliku vidjeti konje približi svijet ove plemenite životinje



OPATIJA Tri vitka arapska konja i njihove spretne jahačice – Natali Bošnjak koja je i licencirana jahačica u daljinskom jahanju i sudjeluje na međunarodnim utrkama na 80 kilometara, te Nina Doričić i Petra Prpić, članice Udruge Adria iz Opatije – sunčan dan i pojačan turistički promet u drugoj polovici ožujka, iskoristile su za promociju konjičkoga sporta na šetalištu Slatina i u parku ispred Umjetničkog paviljona Jurja Šporera.


Konji koji inače obitavaju u Frančićima, no upravo je u tijeku potražnja za njihovim novim smještajem na nekom adekvatnom terenu na potezu od Rukavca prema Lisini, u Opatiji su naišli na pozitivne komentare gostiju, te su se mnogi pitali i gdje se inače mogu doći pogledati.


Saša Alobić iz Udruge Adria, zaljubljenik u konje i jahački sport, otkrio nam je kako je ideja ovog »izleta« u Opatiju zapravo bila da se mladim ljudima koji inače nemaju priliku vidjeti konje i naučiti sve o njima – kako im se prilazi, kako ih se njeguje i timari, te u konačnici kako se konje može naučiti jahati – približi svijet ove plemenite životinje.




Smatra kako bi se barem tijekom proljeća i ljeta mogao u Opatiji osigurati neki prostor, primjerice u gornjem parku, koji bi bio ograđen i u kojemu bi se djeca, te zainteresirani turisti mogli upoznavati s konjima. Jer, kako navodi – kroz ponašanje životinja i brigu o njima, mogu se naučiti mnoge korisne stvari.


Foto. M. ANIČIĆ


Foto. M. ANIČIĆ



A spretne jahačice, Natali, Ninu i Petru i njihove četveronožne ljepotane Djogana, Aggu i Gabrielu, tijekom njihovog posjeta »staroj dami« pratila je kamera našeg fotoreportera Marina Aničića…


Foto. M. ANIČIĆ


Foto. M. ANIČIĆ



Foto: M. ANIČIĆ


Foto: M. ANIČIĆ