Dan policije

Djeca u Opatiji otkrivala tajne policijskog posla

Aleksandra Kućel Ilić

Dan policije uz druženje s najmlađim stanovnicima / snimio M. ANIČIĆ

Dan policije uz druženje s najmlađim stanovnicima / snimio M. ANIČIĆ

Na šetalištu Slatina, ispred zgrade Policijske postaje Opatija bila je izložena policijska oprema i vozila, a prikazana je i vježba s policijskim psom



U povodu Dana policije, jučer su policijski službenici PP Opatija položili vijenac i zapalili svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Opatiji. Tijekom cijelog jutra na snazi je bio »Dan otvorenih vrata«, a liburnijski mališani, njih oko 500 vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta, sunčan rujanski dan mogli su iskoristiti za upoznavanje policijskog posla na štandu na Slatini, ali i organizirano posjetiti opatijsku policijsku postaju i saznati više o njezinom ustroju i radu.


Na šetalištu Slatina, ispred zgrade Policijske postaje Opatija bila je izložena policijska oprema i vozila, a prikazana je i vježba s policijskim psom. Djeca vrtićarskog uzrasta su između ostaloga imala priliku isprobati kako se uzima otisak prsta, a starija djeca i svi zainteresirani građani su slobodno mogli uzeti edukativne materijale s korisnim savjetima i informacijama. Primjerice, kako bi se spriječilo vozače da sjedaju za volan pod utjecajem alkohola, tiskan je letak s porukom »vozim, ne pijem«, a na posebnom letku mogli su se pročitati savjeti kako prevenirati provale u motorna vozila, odnosno kako spriječiti prijevare na kućnom pragu koje se događaju kada se u dom lakovjerno puštaju neznanci. Također, građani su na štandu mogli provjeriti stanje svojih negativnih bodova.