Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
20. veljače 2020.
Festival keramike

Dijana Trtanj pobjednica »Matuljske kolajnice«

Foto Marin Aničić
Foto Marin Aničić
Autor:
Objavljeno: 9. rujan 2019. u 8:38 2019-09-09T08:38:18+02:00

MATULJI - Dijana Trtanj iz Rijeke sa svojom »Vršom« pobjednica je 3. izdanja festivala keramike »Matuljska kolajnica«, koja je protekla tri dana održan u centru Matulja. Završna izložba radova zbog loših vremenskih prilika prebačena je u školsku sportsku dvoranu, a na njoj su svoje uratke, nastale tijekom međunarodne priredbe (ex tempore), izložila 42 izlagača. Ocjenjivački sud u sastavu Bruno Paladin, Vera Gambar Miščević i Mladen Ivančić, drugu nagradu dodijelili su Alessandru Zanlucchi iz Italije, a treću Dragutinu Ciglaru iz Koprivnice. Rad u glini koja je perforirana i obrađena s bakrenim oksidom osvojio je ocjenjivački sud, a Dijani Trtanj omogućio pobjedu na matuljskoj priredbi.

– Već desetak godina bavim se keramikom. Počela sam iz hobija, a u međuvremenu odlučila upisati Akademiju, koju sam nedavno i završila. Najčešće radim s glinom, a ovo je moje drugo priznanje na »Matuljskoj kolajnici«. Za prvog izdanja osvojila sam treće mjesto, a evo sada napravila korak dalje – rekla je Dijana Trtanj koja je čest sudionik ovakvih priredbi u regiji.

Na ovogodišnjem festivalu keramike okupilo se 60-ak sudionika. Organizatori iz Udruge Interinova iz Mučića zadovoljni su odazivom, ali i činjenicom da su bez obzira na loše vremenske prilike uspjeli održati zacrtani program. Održane su radionice keramike koje su vodili Alberto Aiudi iz Italije i Čazim Mehmeti iz Malog Lošinja, kao i izloženi svi radovi nastali u različitim tehnikama. Priredbu je došao podržati i Giuseppe Olmeti, predsjednik Europskih gradova keramike.

– Zadovoljni smo odazivom sudionika, a naša je želja ovu priredbu dogodine još više unaprijediti i privući još veći broj izlagača – rekla je organizatorica Mia Mihaljević Ivančić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.