Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. prosinca 2019.
Građani pljeskom pratili povorku

foto Deseti rođendan opatijskih mažoretkinja

Snimio Sergej DRECHSLER
Snimio Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 13. svibanj 2018. u 23:20 2018-05-13T23:20:10+02:00

Svečani dio proslave pod nazivom »Naših prvih deset godina« održan je uz prikazivanje fotografija snimljenih tijekom desetljeća njihova rada. Opatijske mažoretkinje osvojile su do  danas 163 medalje na međunarodnim i nacionalnim natjecanjima, a kruna u vitrinama udruge su dva svjetska zlata

OPATIJA  Opatijske mažoretkinje proslavile su jubilarni, deseti rođendan. Defileom kroz Opatiju te nastupom i izvedbom nekoliko koreografija u Kulturno-turističkom centru Gervais šezdesetak aktualnih i bivših članica prezentiralo je rad udruge koja je neizostavni dio svake veće opatijske manifestacije.

Mnogobrojni građani pljeskom su pratili povorku u kojoj su bile sve generacije mažoretkinja u pratnji Limene glazbe Marinići. Svečani dio obilježavanja desetog rođendana pod nazivom »Naših prvih deset godina« održan je uz prikazivanje fotografija snimljenih tijekom desetljeća njihova rada.

Proslava je bila i prilika da se uruče diplome i zahvalnice osobama, udrugama i institucijama, te članicama i trenericama za desetogodišnju suradnju.

OP1205ED3

Promocija Opatije

Kroz opatijski klub mažoretknja tijekom deset godina prošlo je na stotine djevojčica i zabilježeni su odlični sportski rezultati na natjecanjima u i izvan Hrvatske. Svakako najznačajnije nagrade u vitrinama ove udruge su dva svjetska zlata.

– Tijekom ovih deset godina imali smo puno lijepih sportskih rezultata, međutim ono što nas više definira je prvenstveno rad s djecom i humanitarne akcije. Mislim da je to kruna našeg desetogodišnjeg rada, rekla je predsjednica opatijskih mažoretkinja Lori Kalčić koja je s nekadašnjom, dugogodišnjom predsjednicom udruge Tanjom Gašparić glavni nositelj ove lijepe opatijske priče.

Čestitke Mažoretkinjama Grada Opatije na svečanosti je uputio i gradonačelnik Ivo Dujmić.

OP1205ED1

– Hvala vam u ime Grada Opatije i u moje ime na svim uspjesima koje ste postigle, na brojnim nagradama koje ste osvojile, a posebno vam hvala na promociji našega grada diljem zemlje i Europe. Gdje god nastupate, ponosno pronosite ime Opatije i naš ste najbolji promotor. Nezaobilazan ste dio i redoviti sudionici svih važnijih opatijskih događanja. Zahvaljujem i trenericama Tanji Gašparić i Lori Kalčić na velikom trudu i uloženom radu, jer kad vidim koliko je danas ovdje djevojčica i djevojaka, ponosan sam i moram istaknuti da su mladi naše najveće bogatstvo, kazao je gradonačelnik te istaknuo da će Grad sa zadovoljstvom nastaviti pružati potporu njihovom radu.

Suze trenerica

Opatijske mažoretkinje osnovane su u travnju 2008. godine u suradnji s Gradom Opatija i Savezom mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske, a svoj su prvi nastup imale u svibnju iste godine. Od tada do danas osvojile su 163 medalje na raznim međunarodnim i nacionalnim natjecanjima. Punopravni su članovi International Association of Majorette-Sport. Posebno su ponosne što su starije članice, koje su aktivne od prvih dana, danas već licencirane trenerice i uče najmlađe članice.

OP1205ED7

Na kraju svečanosti majke prvih generacija mažoretkinja iznenadile su trenerice Tanju Gašparić i Lori Kalčić buketima cvijeća uz dirljivi govor u kojem su im zahvalile za uloženo vrijeme i trud te doprinos kvalitetnom i sretnom odrastanju njihove djece, a kojim su izmamile suze trenerica.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.