Otvorena izložba

Deset godina Mošćeničkih pineli: U Mošćenicama stvaralo 66 umjetnika iz cijelog svijeta

Marija Duvnjak

Foto Marin Aničić

Foto Marin Aničić

Do sada je kroz Mošćenice u ovim kolonijama prošlo čak 66 umjetnika koji su darujući svoje radove Mošćenicama, dio Mošćenica odnjeli i nazad u svoje zemlje preporučajući ih prijateljima prenoseći svoja divna iskustva dalje



MOŠĆENICE – Otvorena je jubilarna 10. godina »Mošćeničkih pineli« koja označava likovne kolonije koje svake godine privlače 8 umjetnika iz različitih svjetskih zemalja – Juliu Bauernfeind, Pina Bonanna, Karolya Borbelya, Tibora Budahazia, Marca Contronea, Susanne Faber, te riječke umjetnike Brunu Paladina i Loredanu Bradaschiu u ovaj srednjovjekovni gradić. 


Do sada je kroz Mošćenice u ovim kolonijama prošlo čak 66 umjetnika koji su darujući svoje radove Mošćenicama, dio Mošćenica odnjeli i nazad u svoje zemlje preporučajući ih prijateljima prenoseći svoja divna iskustva dalje.Ova je izložba sadržavala radove od 8 autora od kojih su dvoje već prošli kolonije, a njih 6 je ovo prvi puta ovdje.



Svojim su radovima se predstavili svojim domaćinima koji su im pokazali i dio vlastite tradicije.Mladi Simon Stipančić je na harmonici odsvirao »Večeras je naša fešta« prezentirajući im djelić tradicije Lijepe naše.