Prvo specijalizirano putovanje za "bajkere"

Danju na motociklima, noću u plovećem hotelu

Marina Kirigin

U sedam dana motociklisti će na dva kotača prokrstariti Hrvatskom, a boravit će na plovećem hotelu – brodu »Vapor«



OPATIJA Trideset motociklista jučer se u opatijskoj luci ukrcalo na brod »Vapor«. Sa svojim jakim, nabrijanim motorima, među kojima su uglavnom bili oni marke Harley Davidson stigli su iz Švicarske, Austrije i Njemačke. U Hrvatskoj će provesti sedam dana obilazeći razna turistička odredišta, a boravit će na »plovećem hotelu« odnosno brodu »Vapor«.


Prvo je to specijalizirano putovanje za »bajkere« u organizaciji opatijske agencije Katarine line, provedeno u suradnji s austrijskim turoperatorom koji ovakvu vrstu putovanja organizira u svim krajevima svijeta. Motociklisti su se ukrcali na »Vapor« koji će ih kao »ploveći hotel« pratiti na njihovom kružnom putovanju cestom. U planu je obići Zadar, Krk, Rabac, ali i dijelove Hrvatske koji nisu ucrtani u turističke karte i rute kao Gospić i Otočac, objasnio je Patrick Unterhuber, vlasnik austrijskog turoperatora »Motorrad & Urlaub«, koji će gostima iz Europe pokazati hrvatske ljepote. 


– Kao mali sam često dolazio u Hrvatsku. Moj kum je Ivo Robić, o kojem ovdje svi sve znaju. Znači, jako sam povezan sa Hrvatskom još od djetinjstva. Kada sam na tržištu počeo nuditi motociklističke ture po svijetu odmah sam jednu takvu želio organizirati i u Hrvatskoj jer volim ovu zemlju, ljude, vašu hranu i more. Pitanje je bilo kako to sve možemo povezati, a kao solucija se pokazala ovo spavanje na brodu i preko dana vožnja motorima. Ideja se mnogima svidjela pa smo uspješno organizirali ovo prvo putovanje takve vrste u Hrvatskoj. Lanjski mali test imali smo s novinarima koji su bili oduševljeni takvom idejom, rekao je Patrick Unterhuber. 




Ovo je tek prvo specijalizirano putovanje za »bajkere« u nizu koje će organizirati turistička agencija Katarina Line, a koje je ove sezone, samo iz Opatije na krstarenje Jadranom povela preko dvije tisuće putnika. Sljedeće godine plan je dovesti novozelandske i austalske Hrvate na ovaj hrvatski motorbike tour. Riječ je trećoj ili četvrtoj generaciji hrvatskih potomaka koji nikada nisu bili u zemlji iz koje potječu.