Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 1
Sutra: 23° 23° 1
20. travnja 2019.
Novi-stari gradonačelnik

DUJMIĆ ZADRŽAO OPATIJU: 'Jedan čovjek je pobijedio devet stranaka. S time sam sve rekao'

Foto: M. ANIČIĆ
Foto: M. ANIČIĆ
Autor: ,
Objavljeno: 5. lipanj 2017. u 7:13 2017-06-05T07:13:02+02:00

 Pobjednik ovih izbora su građani Opatije i ja im se svima zahvaljujem. Hvala im što nisu pokleknuli ni kada je bilo najteže, nego su me podržali. Znali su da je Opatija na prvome mjestu i da ih neću iznevjeriti. Ni lijevi, ni desni - svi ćemo mi sada »delat«

OPATIJA Nezavisni kandidat za opatijskog gradonačelnika Ivo Dujmić pobijedio je sinoć svog protukandidata Fernanda Kirigina, kojeg je podržavala velika SDP-ova koalicija stranaka, u drugom krugu lokalnih izbora.

Ivo Dujmić ostvario je 49,95 posto podrške onih koji su izašli na birališta, a Fernando Kirigin 48,86 posto. Drugim riječima, za Dujmića je glasovalo 2.383 Opatijaca, a za Kirigina njih 2.331.

Bit će to treći Dujmićev gradonačelnički mandat. Ivo, Ivo, Ivo! Riječima podrške, ekipa koja se okupila oko Ive Dujmića bodrila je aktualnog gradonačelnika u izbornom stožeru u Zori, a kada je, relativno brzo nakon zatvaranja birališta prikupljeno s terena da je prema neslužbenim podacima pobjednik ove nevjerojatne utakmice upravo Dujmić - slavlju, čestitkama i poljupcima nije bilo kraja.

Postalo je jasno da će Ivo Dujmić biti gradonačelnik Opatije i u trećem mandatu.

Ukratko - čovjek bez stranačke podrške uspio je u samo nekoliko mjeseci priprema nadjačati moćnu stranačku mašineriju, te je pokazao da je njegov recept »koalicije s građanima« zapravo - pobjednički.

Dok su ga u punoj Zori svi željno očekivali na pobjedničkoj zdravici uz čašu pjenušca - Ivo Dujmić je dao svoju prvu izjavu u trećem mandatu na čelu Opatije.

– Pobjednik ovih izbora su građani Opatije i ja im se svima zahvaljujem. Hvala im što nisu pokleknuli ni kada je bilo najteže, nego su me podržali. Znali su da je Opatija na prvome mjestu i da ih neću iznevjeriti. Ni lijevi, ni desni - svi ćemo mi sada »delat«.

Dosta je bilo podjela i već od sutra pozivam sve zajedno da prionemo poslu i ostvarimo programe koje smo zacrtali. Moramo raditi za bolju Opatiju. Uvijek sam povezivao građane i to ću raditi i ubuduće. Suprotnoj strani kažem - prošlo je sada sve, treba se smiriti i staloženo raditi za dobrobit ovog grada - uz konkretne programe, a ne ideologiju.

Novo Gradsko vijeće Opatije bit će dosad najbolje u povijesti i to garantiram. Ovo je sada moj dan opuštanja, malo ću proslaviti s obitelji koja je cijelo vrijeme bila uz mene i čestitati svim građanima koji su zapravo najveći izborni pobjednici, a već sutra - počinje posao.

Jedan čovjek je pobijedio protiv devet stranaka i mislim da sam s time rekao sve - izjavio je u izbornoj noći Ivo Dujmić, novi - stari gradonačelnik Opatije.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Tommy zna što voliš