Novi-stari gradonačelnik

DUJMIĆ ZADRŽAO OPATIJU: ‘Jedan čovjek je pobijedio devet stranaka. S time sam sve rekao’

Aleksandra Kućel Ilić

Foto: M. ANIČIĆ

Foto: M. ANIČIĆ

 Pobjednik ovih izbora su građani Opatije i ja im se svima zahvaljujem. Hvala im što nisu pokleknuli ni kada je bilo najteže, nego su me podržali. Znali su da je Opatija na prvome mjestu i da ih neću iznevjeriti. Ni lijevi, ni desni - svi ćemo mi sada »delat«



OPATIJA Nezavisni kandidat za opatijskog gradonačelnika Ivo Dujmić pobijedio je sinoć svog protukandidata Fernanda Kirigina, kojeg je podržavala velika SDP-ova koalicija stranaka, u drugom krugu lokalnih izbora.


Ivo Dujmić ostvario je 49,95 posto podrške onih koji su izašli na birališta, a Fernando Kirigin 48,86 posto. Drugim riječima, za Dujmića je glasovalo 2.383 Opatijaca, a za Kirigina njih 2.331.


Bit će to treći Dujmićev gradonačelnički mandat. Ivo, Ivo, Ivo! Riječima podrške, ekipa koja se okupila oko Ive Dujmića bodrila je aktualnog gradonačelnika u izbornom stožeru u Zori, a kada je, relativno brzo nakon zatvaranja birališta prikupljeno s terena da je prema neslužbenim podacima pobjednik ove nevjerojatne utakmice upravo Dujmić – slavlju, čestitkama i poljupcima nije bilo kraja.




Postalo je jasno da će Ivo Dujmić biti gradonačelnik Opatije i u trećem mandatu.


Ukratko – čovjek bez stranačke podrške uspio je u samo nekoliko mjeseci priprema nadjačati moćnu stranačku mašineriju, te je pokazao da je njegov recept »koalicije s građanima« zapravo – pobjednički.


Dok su ga u punoj Zori svi željno očekivali na pobjedničkoj zdravici uz čašu pjenušca – Ivo Dujmić je dao svoju prvu izjavu u trećem mandatu na čelu Opatije.


– Pobjednik ovih izbora su građani Opatije i ja im se svima zahvaljujem. Hvala im što nisu pokleknuli ni kada je bilo najteže, nego su me podržali. Znali su da je Opatija na prvome mjestu i da ih neću iznevjeriti. Ni lijevi, ni desni – svi ćemo mi sada »delat«.


Dosta je bilo podjela i već od sutra pozivam sve zajedno da prionemo poslu i ostvarimo programe koje smo zacrtali. Moramo raditi za bolju Opatiju. Uvijek sam povezivao građane i to ću raditi i ubuduće. Suprotnoj strani kažem – prošlo je sada sve, treba se smiriti i staloženo raditi za dobrobit ovog grada – uz konkretne programe, a ne ideologiju.


Novo Gradsko vijeće Opatije bit će dosad najbolje u povijesti i to garantiram. Ovo je sada moj dan opuštanja, malo ću proslaviti s obitelji koja je cijelo vrijeme bila uz mene i čestitati svim građanima koji su zapravo najveći izborni pobjednici, a već sutra – počinje posao.


Jedan čovjek je pobijedio protiv devet stranaka i mislim da sam s time rekao sve – izjavio je u izbornoj noći Ivo Dujmić, novi – stari gradonačelnik Opatije.