Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 4
Sutra: 10° 10° 4
20. veljače 2019.
Matulji

Ćiković: Pred nama je nekoliko kapitalnih projekata

Snimio Marin ANIČIĆ
Snimio Marin ANIČIĆ
Autor:
Objavljeno: 1. lipanj 2017. u 15:49 2017-06-01T15:49:11+02:00

Na druženju u ugostiteljskom objektu "Marijana" Ćiković je pozvao Matuljce da izađu na izbore i daju mu povjerenje za treći mandat

MATULJI  Marija Ćikovića, kandidata koalicije SDP-PGS-IDS-HSU za načelnika Matulja, danas je došao podržati i župan PGŽ-a Zlatko Komadina.Na druženju u ugostiteljskom objektu "Marijana" Ćiković je pozvao Matuljce da izađu na izbore i daju mu povjerenje za treći mandat. - Pred nama je nekoliko kapitalnih projekata - uređenje i stavljanje u funkciju radne zone Miklavija, razvoj gospodarstva, realizacija novih prometnih rješenja u Općinu Matulji - sve kako bi gospodrstvo moglo rasti. Samim time povećat će se Općinski proračun i ulagat će se u razvoj društvenih djelatnosti. Želimo urediti centar Matulja, napraviti novi dječji vrtić u Rukavcu, dograditi osnovnu školu i izgraditi dom za starije i nemoćne. Građevinsku dozvolu za školu imamo, a u suradnji sa PGŽ u dogradnju škole krenut ćemo 2018. godine - rekao je Ćiković koji je reagirao i na prozivke suprotne strane. 
- Do sada nisam komentirao što govori suprotna strana, no moram reagirati na njihove tvrdnje da ništa ne radimo i da ne povlačimo sredstva iz EU fondova. Kada smo došli na vlast pred osam godina ukupna imovina Općine je bila 195 milijuna kuna, a na početku 2016. godine je 515 milijuna kuna. Znači, uvećali smo vrijednost imovine za 320 milijuna kuna. Pred dva dana sam dobio rješenje Ministarstva gospodarstva da nam je prihvaćen projekt obnove dječjeg vrtića i škole u Brgudu, a upravo danas, prije press konferencije, obilazio sam kapitalne projekte koje smo dali na sufinanciranje MInistarstvu regionalnog razvoja i prihvaćeni su projekti Jankovićevog dolca, groblja u Rukavcu i ceste za Miklaviju - rekao je Ćiković, a Komadina se zahvalio građanima Liburnije koji su mu dali veliku podršku u prvom krugu lokalnih izbora. 
- Prije svega zahvala građanima Liburnije jer ovdje sam dobio 60 posto podrške i naravno pozivam građane da izađu na izbore i  podrže SDP-ove kandidate, konkretno ovdje u Matuljima Maria Ćikovića. U Matuljima se okupila prava koalicija lijevoga centra koja vidljivo mijenja vizuru Matulja na bolje - rekao je župan PGŽ-a potvrdivši da Matulji mogu računati na podršku Županije posebno u realizaciji projekata nadogradnje škole i razvoja radne zone Miklavija. - Općina Matulja sigurno spada u jednu od najperspektivnijih općina za gospodarski razvoj cijele PGŽ-e, a za to treba stabilnost i kontinuitet kojeg donose povjerenje građana Mariju Ćikoviću - zaključio je Komadina. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka