Međunarodni sajam

COSMETIC NEWS Brojni noviteti u svijetu kozmetike predstavljeni na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Srđan Brajčić

Foto S. Ježina

Foto S. Ježina



OPATIJA Međunarodni sajam kozmetike i wellnessa Cosmetic News ovog vikenda ima je svoje 25. izdanje, u kojem je na opatijskoj Ljetnoj pozornici okupio brojne izlagače koji su posjetiteljima predstavili svoje proizvode i novitete u svijetu kozmetike. S obzirom na to da se bliži ljeto, odnosno vrijeme u kojem se intenzivnije razmišlja o pripremama za plažu, štandovi s tehnikama za uklanjanje celulita posebno su bili posjećeni.


Osim što su nudili svoje tretmane, izlagači su dijelili savijete o anticelulitnim tehnikama. Endoderma terapija jedna je od poznatih metoda koja se koristi u borbi protiv celulita koji postaje sve veći estetski, ali i zdravstveni problem.


»Endoderma terapija je dakle anticelulitni tretman koji započinje s limfnom drenažom. Nakon toga posebnim uređajem, takozvanim aplikatorima grijemo dijelove tijela na 42 stupnja Celzijeva. Endoderma terapija učinkovita je metoda u borbi protiv celulita, ali i u zatezanju kože. To nije nova metoda, ali na tržište stižu novi i bolji aplikatori koji značajno ubrzavaju procese, kaže kozmetičarka Julia Marković iz Ljubljane koji navodi da se ova metoda može koristiti u bilo koje doba godine.No ističe da zanimanje za anticelulitne tretmane naglo počinje rasti već u ožujku. Prehrambeni tehnolog iz zagrebačkog Herba laboratorija Zdravka Lovrić održala je predavanje o maderoterapiji. Radi se o masaži posebnim valjcima, što je novi način tretiranja celulita.

»Posebnost maderoterapije je u tome što se koriste alati od prirodnog materijala. To je neinvazivna metoda koja se zasniva na drvenim valjcima s kojima se masiraju dijelovi tijela i koji prodiru duboko ispod tkiva. Time se snažno potiče cirkulacija koja je ključna u rješavanju celulita. U principu osoba se može i sama masirati, ali naravno puno bolji rezultat postiže se u kozmetičkom salonu zbog toga što maser može pružiti dugotrajniji tretman. Naime tretman bi trebao trajati oko 45 minuta. To nije bolna metoda uklanjanja celulita, ali potreban je određeni period da se osoba privikne na te valjke. Stoga tretmani počinju s valjcima koji imaju manje izbočine, a potom se uvode oni s većim. Sama metoda potječe iz Kolumbije, razvila se tijekom devedesetih i brzo se proširila, pojašnjava Zdravka Lovrić koja također ističe da su celulit i masne naslage sve veći zdravstveni i estetski problem s kojima se susreću i mladi.




Krivac je današnji način života, navodi Lovrić, u kojem loša prehrana, manjak aktivnosti i puno stresa ostavlja traga. Potrebno je stoga temeljito promijeniti način života, a razno-razne tehnike u uklanjanju celulita mogu pomoći u formiranju željene figure.