Maškare

ČETIRI TANCA U GERVAISU Slobodan ulaz na pusne fešte

Marina Kirigin

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj

OPATIJA »Peto godišnje doba« pokucalo je na vrata i ponudilo čitav niz karnevalskih, maškaranih, pusnih događanja na Liburniji i u široj okolici. Ovogodišnje dugo karnevalsko razdoblje, koje završava tek u prvoj polovici mjeseca ožujka, tako će biti označeno i maškaranim tancima u Klubu opatijskog Centra Gervais. Na tom će se mjestu održati četiri maškarana plesa i to 26. siječnja, 2. , 9. i 23. veljače, najavljeno je u uredima ustanove Festival Opatija na konferenciji za novinare koju su održali ravnatelj ustanove Ernie Gigante Dešković, predsjednica Lumber kluba Opatija Olivera Oli Tomičić i pusni gradonačelnik Opatije Duško Jeličić Dule.

Za zabavu i druženje prve večeri bit će zadužen Duško Jeličić Dule i gosti iznenađenja, a završna večer bit će u znaku opatijskih »lumberaša«, pusnog društva koje postoji od 1966. godine. Duško Jeličić Dule prisjetio se povijesti maškaraneh tanci u Opatiji, onih trenutaka kada su se maškarani plesovi u Opatiji održavali na tri lokacije i sve je vrvjelo od ljudi, ali i »prošetao« svim onim lokacijama na kojima su se tanci tijekom posljednjih pola stoljeća održavali – od hotela Imperial, Palme, Kvarner, hola sportske dvorane Marino Cvetković, pa do Kluba Gervais.


Olivera Tomičić Oli najavila je pusnu feštu uz bogatu tombolu, nagrade za najbolje maškare i nastup istrijanskog banda koji će upriličiti zabavu za sve dobne uzraste. Maškarani tanci u Gervaisu započinju u 21 sat, a ulaz je na sva maškarana druženja slobodan. Na press konferenciji ravnatelj ustanove, s obzirom na veliku potražnju i interes javnosti, naveo je i da su ulaznice za Doru rasprodane.