Zdanje uklesano u stijenu

Butik hotel Navis na Preluku svečano otvoren uz brojne goste

Edi Prodan

Snimio Ivica TOMIĆ

Snimio Ivica TOMIĆ

Vrlo sam zadovoljan kako samim otvorenjem, feštom koju smo ovdje organizirali, tako i sada službenim početkom rada s punim kapacitetom, istaknuo je Kapetanović



Sinoć je u prisustvu velikog broja uzvanika iz gospodarskog, turističkog, političkog i sportskog života u Preluku, na najsjevernijoj točki Kvarnerskog zaljeva svečano otvoren butik hotel Navis.


Riječ je o investiciji ugostitelja i hotelijera Krunoslava Kapetanovića, ali i objektu koji izgledom, smještajem i  funkcionalnošću ide u red najljepših hotela na Jadranu. Aritektonski Navis potpisuje riječki arhitekt Idis Turato, a riječ je o iznimno uspješnom ostvarenju koje povezuje i pomiruje nekoliko stilova, a ne samo da je uspješno smješten u ambijent – njegova okolina je u velikom dijelu dio samog hotela koji djeluje poput zdanja uklesanog u stijenu. U unutrašnjosti ima posebno upečatljivih dijelova, namještaj je u najvećem dijelu hrvatskih dizajnera i proizvođača, a većina posjetitelja s posebnim je zanimanjem obratila pozornost na čisto betonske dijelove, bez ikakvih oplata tek prekrivenih bojom.





– Vrlo sam zadovoljan kako samim otvorenjem, feštom koju smo ovdje organizirali, tako i sada službenim početkom rada s punim kapacitetom, istaknuo je Kapetanović.


Zanimljivi hotel na prelučkim stijenama ima pet zvijezdica, raspolaže s pedesetak soba, a ukupna vrijednost investicije je šest milijuna eura. Kako je najavljeno, u punoj će sezoni cijena smještaja na noć biti od 300 do 450 eura u posebno uređenom apartmanu. Navis posjeduje i restoran koji nuditi jela najviših dosega današnje gastronomije, no nakana ljudi koji su ga realizirali, od arhitekta do vlasnika, jeste ekskluzivnost ali u jednoj dostupnijom formi. Za brzu realizaciju gradnje zaslužan je pak GP Krk.


S obzirom na važnost takvih smještajnih kapaciteta po hrvatski turizam, od uzvanika ističemo potpredsjednika hrvatske Vlade Branka Grčića, ministra financija Borisa Lalovca, arhitekta Idisa Turata, direktoricu turističke zajednice Kvarnera Ingrid Peršić Živadinov, vlasnika JGL-a Ivu Usmianija, gradonačelnike Opatije i Kastva Ivu Dujmića i Ivicu Lukanovića kao i mnoge druge.