Dujmićeva lista

Brnečić: “Ulaganjem u lučice nestat će problem vezova”

Aleksandra Kućel Ilić

Uz ulaganja u skladu s mogućnostima, na cijelom ćemo području dobiti mjesta za više vezova - najavio je Brnečić koji smatra da će na taj način, malo po malo biti sve manje onih koji »brundaju da ni vezi«



OPATIJA Opatija je stalno pri samom vrhu i nastavlja nizati turističke nagrade. Svojim programom i na temelju rezultata dosadašnjeg rada nastavljamo Opatiju voditi strateški i zadržavamo je na putu razvoja. Naš program i rješenja koje smo ponudili omogućit će još bolji i kvalitetniji život Opatijaca. Uz završetak započetih projekata i nastavkom stabilnog razvoja grada, u narednom razdoblju poseban naglasak stavljamo na mjere od značaja za sve dobne skupine, od mladih, obitelji, sve do umirovljenika. Također, predložene mjere kroz osam točaka programa rezultat su strateškog promišljanja o razvoju Grada Opatije, a temeljene su na viziji razvoja koja je definirana Stategijom razvoja Grada Opatije, te prihvaćena kao strateški dokument u ožujku prošle godine – rekao je na konferenciji za novinare Ivo Dujmić, kandidat za gradonačelnika Opatije kandidacijske liste čiji je nositelj, a koja na izbore ide pod sloganom »nastavimo za Opatiju«.


Uz njega su govorili i članovi liste Vladimir Brnečić i Lorena Bašan.


– Male stvari čine čuda, a kada je riječ o onim stvarima iz svakodnevice običnog, prosječnog građanina iz našeg kraja, mi ćemo se potruditi da obistinimo sve ono što je ostvarivo. Konkretno, ako govorimo o problemu lučica, barki i nedostatka vezova, potrudit ćemo se da se »svako leto stori neš«, te da iz vlastitih sredstava, ulaganjem u lučice na našem području, te produženje mula u Opatiji, problem oko nedostatka vezova postane prošlost. Uz ulaganja u skladu s mogućnostima, na cijelom ćemo području dobiti mjesta za više vezova – najavio je Brnečić koji smatra da će na taj način, malo po malo biti sve manje onih koji »brundaju da ni vezi«.




– Omogućit ćemo ne samo parking za aute, već i za barke – zaključio je Dujmić.


Lorena Bašan je govorila o tri vizijom definirane ključne strateške odrednice za razvoj Opatije i u skladu s njima definiranim strateškim ciljevima – osiguravanju sigurnosti i kvalitete života lokalnog stanovništva, odnosno stvaranju uvjeta za život po mjeri čovjeka kroz socijalnu osjetljivost, stvaranje ekonomski razvijene turističke destinacije s naglaskom na cjelogodišnji turizam, te održivi razoj, očuvanje okoliša uz unapređivanje komunalne i društvene infrastrukture kroz realizaciju planiranih kapitalnih infrastrukturnih projekata.


– Bitno je naglasiti da se našim predloženim mjerama osigurava nastavak postignutog dosadašnjeg razvoja, te kontinuitet u daljnjem razvoju, pri čemu se o Opatiji promišljalo integralno, vodeći računa da predložene mjere imaju za cilj ujednačeni razvoj cjelokupnog područja koje obuhvaća Grad Opatija – rekla je Bašan.