Turizam

Best Stay Croatia: Na pitanja o uspjehu, odgovaraju najbolji

Svjetlana Hribar

Konferencija je namijenjena vlasnicima hotelskog i privatnog smještaja, ali i svima  kojima je bitna kvaliteta i dugoročan uspjeh u turizmu - najavila je Anja Profozić, direktorica riječke tvrtke »Proper« 



OPATIJA Prvi put u Hrvatskoj  – 19. i 20. studenoga  u Grand hotelu »Četiri opatijska cvijeta«  –  organizira se  međunarodna konferencija »Best Stay Croatia«, koja za cilj ima povećanje kvalitete i konkurentnosti ponude turističkog smještaja u Hrvatskoj.


– Konferencija je namijenjena vlasnicima hotelskog i privatnog smještaja, ali i arhitektima i dizajnerima interijera, proizvođačima i dobavljačima namještaja i inventara, predstavnicima lokalnih turističkih i gradskih uprava, banaka i financijskih institucija, građevinske industrije, marketinga, IT tvrtki… Zapravo svima  kojima je bitna kvaliteta i dugoročan uspjeh u turizmu, kaže Anja Profozić, direktorica riječke tvrtke »Proper« koja je i organizator konferencije.


– Ovakvi  skupovi redoviti su u zemljama uspješne ekonomije, koje zanima ne samo aktualno poslovanje već i poslovne prognoze u budućnosti. Imam iskustvo organiziranja međunarodnih konferencija na različite teme u Novom Zelandu i Velikoj Britaniji, zemljama u kojima sam studirala i počela raditi u ovom zanimljivom poslovnom sektoru. Nakon desetak godina izbivanja iz Hrvatske i niza uspješnih tematskih konferencija koje sam organizirala diljem svijeta, turizam se logično nametnuo kao tema prve međunarodne konferencije koju organiziram u Hrvatskoj – navodi Profozić.




Tijekom dva dana, »Best Stay Croatia«  u Opatiji će okupiti  više od pedeset domaćih i inozemnih govornika (iz Italije, Turske, Velike Britanije i Švedske) koji će predstaviti hotele i apartmane kojima su vlasnici ili menadžeri. Na konferenciju se već registriralo više od 200 sudionika iz cijele Hrvatske, ali i iz Crne Gore, Slovenije, te Austrije. Svi koji žele postići višu razinu kvalitete privatnog i hotelskog smještaja, više o konferenciji mogu doznati na stranici www.beststay.com.hr, gdje se mogu i registrirati kao sudionici.


Riječku tvrtku Proper d.o.o. utemeljila je Anja Profozić, s namjerom da se nastavi  baviti produkcijom poslovnih događanja (kongresa, konferencija, seminara, sajmova, webinara, lansiranja novih proizvoda i slično). Od osnutka 2012. godine do danas, Proper d.o.o. radio je na B2B događajima u Londonu, Berlinu, Pragu, Krakovu, Varšavi, Istanbulu, Budimpešti, Barceloni i Johannesburgu, stalno  surađujući kao vanjski suradnik s međunarodnim tvrtkama. Anja Profozić, rođena Riječanka, diplomirala je Međunarodno poslovanje te Film, televizijske i medijske studije na novozelandskom Sveučilištu u Aucklandu, dvije je godine radila kao producent konferencija u Novom Zelandu gdje je osmislila i vodila projekte produkcije konferencija u različitim poslovnim  sektorima (pravo, financije, arhitektura, IT, telekomunikacije, marketing, menadžment, NGO itd.). S tim je aktivnostima nastavila i sljedeće gotovo tri godine u Londonu gdje je radila za međunarodne tvrtke UBM i Informa, a vratila se u Hrvatsku krajem 2011. godine s idejom da stečena znanja i vještine  dalje razvija i stavi ih na raspolaganje domaćim tvrtkama.