Dobre vibracije

Balinjere su zarošćale: Četiri stotine sudionika u velikom finalu uzbudljivog maškaranog vikenda u Opatiji

Marina Kirigin

Foto M. Aničić

Foto M. Aničić



Balinjere su zarošćale. Zdolun se kalalo staro i mlado. Bilo je puno leteće avijacije. Krila su imali avioni, crni Čarlijevi anđeli, leptiri, pčelice, bubamare, a dionicom od hotela Bristol do Slatine »proletio« je i i Supermen. Svi oni na svojim vozilima na kugličnim ležajevima, monopatinama, karićima, »merikanskim« vozilima činili su dio još jedne tradicionalne karnevalske priredbe, 36. opatijske Balinjerade.


Četiri stotine sudionika svoju brzinu, maštovitost i kreativnost pokazalo je pred nekoliko tisuća posjetitelja nakon što su Balinjeradu defileom otvorile Opatijske mažoretkinje, Puhački orkestar Lovran i »otac« Balinjerade Duško Jeličić Dule koji se sa svojim gostima, predstavnicima Riječkog karnevala, gradskim čelnicima, spustio prvi opatijskom ulicom.


Bilo je to veliko finale uzbudljivog maškaranog vikenda u Opatiji koje je donijelo pregršt dobrih vribracija, osmijeha, a u kojem su mogli sudjelovati i posjetitelji spuštajući se na »taxi balinjerama«. U organizaciji Turističke zajednice Grada Opatije i ove godine izabrane su najljepša merikanska vozila i Miss Balinjerade.




Nagrade »za lepo videt« dobili su Odred letećih medvjedića i Pčelice i prijatelji u parku, a titulu Miss Balinjerade ponio je Igor Korić.


Balinjerada je završila već tradicionalnom »Kukalkom«, morskom verzijom Sinjske alke u kojoj su Opatijski kukali ponovo zajahali »morske konjice« i u plitkome moru na Slatini uprizoriti svoje viđenje poznatog natjecanja.