Mario Lipovšek

BRAVO, MARIO! Battifiaca u Gervaisu proslavio 25 godina karijere i pokazao da je – rođeni zabavljač

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Marin Aničić

Foto Marin Aničić

Zahvaljujući njegovim imitacijama sinoć su se pozornicom prošetali i Tereza Kesovija, Alen Vitasović, Mate Mišo Kovač, Josipa Lisac...



OPATIJA Voditelj, pjevač, glumac, stand up komičar, imitator, tekstopisac… Svestrani domaći umjetnik Mario Lipovšek Battifiaca sinoć je u opatijskom Gervaisu proslavio 25 godina karijere uz gala koncert u povodu prve obljetnice novog opatijskog hrama kulture.


Uz povike iz publike »bravo Mario« i gromoglasne aplauze tijekom cijele slavljeničke večeri za koju se tražila karta više, publika s Kvarnera, ali i iz Istre i okolice, pokazala je koliko zapravo voli, cijeni i poštuje ovog popularnog izvođača, liburnijsku »Katicu za sve«. I upravo na tragu svoje svestranosti, Battifiaca je još jednom pokazao da je rođeni zabavljač, te da je pozornica, a u publici more zadovoljnih ljudi spremnih pjevati zajedno s njime, jedno od onih mjesta na kojemu otvorena srca može reći »tu san ja doma, tu čuje se ča«. Upravo je uz tu pjesmu s MIK-a Mario Battifiaca otvorio jučerašnju gala večer protkanu notama, smijehom, satirom i ironijom, no bez želje da se ikoga čije se ime spominjalo uvrijedi, jer kako je i sam kazao – »komedija je tragedija plus vrijeme«, pa stoga i kada je najteže, uz vremenski odmak, sve se u životu može i mora »obrnut na valcer«.


– Leta gredu, a ja se lepši – komentirao je na početku nastupa Battifiaca svoj izgled koji mu je između ostaloga bio »na tapetu«, te zatim podsjetio publiku na nekadašnja bezbrižna djetinjstva uz igre izvan kuće od jutra do mraka, bez zadrške pričao o svojoj prvoj ljubavi u Lovranu i čarima seksa, o tome kao je to biti drugo dijete u obitelji, ali i na duhovit način, bockajući pritom i političare uspoređivao Opatiju i Lovran. Svom rodnom gradu u čast je, i to ne slučajno, izveo pjesmu »Ništa nova« (no ipak, Lovran ima Plodine i pravi eskalator, a Opatija ne), uslijedila je pjesma »Ćeš me zet«, te je publiku iznenadio i jednim sevdahom, te uz ostale skladbe i bezvremenskim hitom »L’appuntamento« kojega je u Italiji pjevala Ornella Vanoni.




Poseban su dio ovog zabavnog kolaža bili »posebni gosti«, a sve ih je redom utjelovio – a tko drugi nego li Battifiaca sam. Tako su se zahvaljujući njegovim imitacijama punim energije pozornicom sinoć prošetali i zapjevali ne samo Mario Battifiaca, već i Tereza Kesovija, Alen Vitasović, Mate Mišo Kovač, Josipa Lisac…