Opatija zasjala u punom sjaju

BLAGDANSKA ČAROLIJA Otvoren ‘Najljepši Advent uz more’

Aleksandra Kućel Ilić

Advent je počeo paljenjem lampica na opatijskoj "nultoj točki" - Mrkatu / Snimio Marko GRACIN

Advent je počeo paljenjem lampica na opatijskoj "nultoj točki" - Mrkatu / Snimio Marko GRACIN

Bajkovit ugođaj trajat će punih šest tjedana, a već jučer u punom su sjaju zasjale lokacije na tržnici, kraj Umjetničkog paviljona Jurja Šporera i premijerno ove godine dekorirani Park svetog Jakova



OPATIJA  Blagdanska čarolija od danas »stanuje« u Opatiji, gdje je svečanim paljenjem blagdanske dekoracije, na tisuće i tisuće lampica, otvoren Najljepši Advent uz more.


Bajkovit ugođaj trajat će punih šest tjedana i biti isprepleten brojnim sadržajima, a već danas, u punom su sjaju, pred mnogobrojnim posjetiteljima zasjale lokacije na tržnici i kraj Umjetničkog paviljona Jurja Šporera i premijerno ove godine dekorirani Park svetog Jakova.


Snimio Marko GRACIN


Snimio Marko GRACIN





Atraktivan preobražaj ovog i inače prekrasnog parka u samom središtu grada u »božićno-novogodišnje carstvo« ove su godine uz Turističku zajednicu Grada Opatije pomogli i Liburnia Riviera Hoteli, pa je, kada se svemu pridoda i angažman Grada Opatije, Advent koji se na ispraćaju 2019. godine nudi – doista najraskošniji do sada.


Samo za dekoraciju Parka sv. Jakova utrošeno je oko 3 kilometra lampica, na tisuće kuglica i drugih dekorativnih elemenata. Kada je o osvjetljenju glavne prometnice riječ, sve kuglice koje su bile dotrajale, zamijenjene su novima.


Otvorenje manifestacije započelo je uz program na mrkatu u kojemu su sudjelovali Klapa Kastav, zbor Dječjeg vrtića Opatija i DJ Alex Sabattini, dok je u Paviljonu Jurja Šporera pretvorenom u Kućicu Orašara organizirano prvo ovogodišnje druženje za najmlađe uz disco party.


Nakon što je u punom sjaju zasvijetlila velika jelka ispred gradske tržnice, a odbrojavanje su zajedničkim snagama predvodili Ivo Dujmić, gradonačelnik Opatije i njezin dječji gradonačelnik Vito Juričić, blagdanska svjetleća simfonija preuzela je cijeli grad i izazvala oduševljenje doista mnogobrojne publike.


Sa zadovoljstvom je popraćena i prigodna ugostiteljska ponuda u kućicama na tržnici i kod Šporera uz koju će se moći uživati tijekom adventskih dana i samih blagdana.


Počelo je ljepše nego ikad – komentirali su otvorenje Adventa posjetitelji, među kojima je bilo i jako puno najmlađih, te su se svi zajedno fotografirali na brojnim bajkovitim punktovima.


Na otvorenju Adventa ispred Šporera nastupao je Xfinity band, a ugostitelji u adventskim kućicama dobro su se pripremili, pa je cijeli portić, pun pozitivne energije zamirisao po kuhanom vinu. U programu će biti mnogo iznenađenja jer će se ukupno održati 250 događanja.


Sutra u 19 sati, uz program u kojemu će nastupiti Martina Majerle i KUD Učka Matulji, na velikom vijencu oko fontane na Slatini svečano će se upaliti prva adventska svijeća.