Milenij hoteli

Atraktivno kupalište u blizini gradske luke: Royal beach nova je opatijska ekskluziva

Marina Kirigin

Foto M. Gracin

Foto M. Gracin

 Nova plaža raspolagat će brojnim sadržajima. Nudit će vrhunsku gastroponudu, a bit će sagrađeni i mali bazen za djecu te pontoni – sunčališta u moru. Sve od prirodnih materijala, drva i kamena, uz poseban naglasak na hortikulturnom uređenju 



OPATIJA   Opatija će ovog ljeta imati još jedno uređeno kupalište – Royal beach. Na donedavno zapuštenom obalnom pojasu u blizini opatijske luke, u dijelu gdje su započeli i radovi na gatu za privez turističkih brodica, bit će izgrađeno atraktivno kupalište. Koncesiju za navedeni dio obale dobila je opatijska hotelska  grupacija Milenij hoteli, koja u tom dijelu grada ima nekoliko smještajnih kapaciteta – hotele Royal,  Četiri opatijska cvijeta i Continental. Investitor, Ugo grupa, u uređenje plaže koja je bila kompletno zapuštena i opasna za kupače, a  koristio ju je tek neznatan broj domicilnih stanovnika, uložit će 3,5 milijuna kuna. Radovi na plaži su u punom jeku, a iz Uprave Milenij hotela najavljuju kako će kupalište biti dovršeno u lipnju ove godine i biti spremno za nadolazeću sezonu kupanja. Bit će to, kako kažu, ekskluzivna plaža koja će raspolagati brojnim sadržajima za dnevni i noćni provod. Na plaži će postojati i odvojen prostor za djecu koji će sadržavati animacijske i druge programe. U sklopu ugostiteljskog objekta bit će ponuđena  vrhunska gastroponuda, ističe Ivan Sarajlić iz Odjela korporativnih komunikacija Milenij hotela. Prema vizualizaciji projekta, u sklopu plaže bit će sagrađen i mali bazen za djecu, kao i platforme, pontoni – sunčališta u moru. Sve će biti napravljeno od prirodnih materijala, kombinacije drva i kamena, a posebna pažnja posvetit će se hortikulturnom uređenju po kojem su Milenij hoteli poznati. Novo opatijsko kupalište bit će prvenstveno namijenjeno gostima Milenij hotela, ali i domicilnom stanovništvu.


Mamac za turiste


– S obzirom na stanje u kojem se nalaze neka opatijska kupališta, za naše hotele ova nova kupališna infrastruktura bit će veliki plus, a u ljetnim mjesecima bit će od ključne važnosti i za odabir hotela – rekao je Sarajlić.


Opatijski kupališni turizam već godinama pati zbog nesređenih kupališta i plaža. Nemali broj puta turistički djelatnici isticali su kako su kupališta pod Učkom crna »maća« opatijskog turizma. Međutim, situacija se u posljednje dvije godine bitno popravila. Grad Opatija ulagao je u mala sunčališta na lungomaru, nastojao stvoriti minimalne uvjete za kupače na parcelicama uz obalni put. Istovremeno Primorsko-goranska županija davanjem kupališta Lido u koncesiju Zoranu Maržiću, omogućila je obnovu Lida. Danas je to kupalište ponos Opatije, premda u javnosti još uvijek postoje i nostalgičari koji čeznu za vremenima kada se na prostoru kupališta sunčalo na »šugamanima«. Nitko ipak ne može poreći da je takav sadržaj bio neophodan Opatiji, a što se moglo vidjeti i protekle jeseni, kada je to kupalište u punoj funkciji bilo i za hladnijih sunčanih dana.




– Novo lice Opatije stvaramo zajedno s hotelijerima i zato pozdravljamo, potičemo i podržavamo investicije kao što je ova u kupalište ispod hotela Royal. Koliko uređenje još jednog kupališta znači za turizam Opatijske rivijere i našega grada, ne treba posebno isticati. Intenzivno radimo na uređenju obalnog pojasa, lungomara, koji je opatijski brand, a rezultat svega su i obnove kupališta Lido i Royal – rekao je zamjenik gradonačelnika Opatije Fernando Kirigin.


Sve više zvjezdica


– Turistički proizvod Opatije oduvijek je usmjeren na kvalitetu i nastojimo se izgraditi kao elitna destinacija. Tome u prilog idu i ulaganja u plaže Opatije koje se svojim uređenjem, infrastrukturom, dodatnim sadržajima i uslugama podižu na četiri i pet zvjezdica i zadovoljit će potrebe i najzahtjevnijega gosta – napomenula je Suzi Petričić, direktorica opatijskog turističkog ureda, zadovoljna ulaganjima u opatijski obalni pojas.