Vožnja iz Matulja

ATRAKTIVNA POTRAGA VLAKOM U PRATNJI BAKE MRAZ Gotovo petsto mališana pronašlo Djeda Božićnjaka

Marina Kirigin

Foto M. Aničić

Foto M. Aničić



MATULJI Gotovo pet stotina mališana i njihovih roditelja pronašli su Djeda Božićnjaka. U potragu su krenuli vlakom sa željezničke stanice u Matuljima u pratnji Bake Mraz, potom su za vožnje uz pomoć vilenjaka pisali Djedu pismo, a kada su stigli željeznicom do Šapjana, ukazao im se i toliko očekivani Djedica. Sobove je pustio u hladnijim krajevima pa je tako stigao na konju, a potom dječici s Liburnije podijelio kolače, bombone, ali i priuštio im malo čarobiranja i trikova Čarobnjaka iz Oza.


Ovaj scenariji danas su izuzetno dobro prihvatili okupljeni mališani, kao i njihovi roditelji. Djeca nasmijanih i ozarenih lica izlazila su iz vlaka, mnogi sretni svojom prvom vožnjom željeznicom, a drugi pak susretom s Djedicom kojem su prišapnuli svoje želje, baš kao i vlakovođi koji ih je vodio u potragu za Djedom Božićnjakom u Šapjane. Druženje s gospodinom iz Laponije dodatno su »začinili« glazbenici iz Spinčića, kao i mažoretkinje iz Opatije i Brešca.





»Potraga za Djedom Božićnjakom« dio je bogatog programa Božićne šetemane u organizaciji Općine Matulji, a čija je  priredba omogućena u suradnji s Hrvatskim željeznicama. Naime,  današnje okupljanje bilo je i svojevrsna promocija 16 novih linija HŽ-a koje prometuju svaka dva sata, a što je nova mogućnost prijevoza bez gradskih gužvi za Matuljce.