Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 21° 4
Sutra: 24° 27° 12
23. srpnja 2018.
Neobična akcija

AKCIJA OPATIJSKIH VATROGASACA S krova zgrade u Lovranu spašen ozlijeđeni - jastreb

Foto M. Aničić
Foto M. Aničić
Autor:
Objavljeno: 27. srpanj 2017. u 10:00 2017-07-27T10:00:18+02:00

Nakon što smo ga uhvatili, prema uputama iz Sokolarskog centra u Šibeniku, ova je lijepa ptica prenoćila kod nas u vatrogasnoj postrojbi u Opatiji, a jutros smo krenuli put Šibenika, kažu

OPATIJA/LOVRAN U hitnoj intervenciji u noći sa srijede na četvrtak, opatijski vatrogasci su bili »glavni i odgovorni« u akciji spašavanja velike ptice grabežljivice koja se ozlijedila i »zapela« na krovu jedne zgrade u središtu Lovrana.

– U srijedu oko 21 sat dobili smo dojavu od građana da se velika ptica nalazi na krovu jedne zgrade u centru Lovrana i temeljem toga izašli smo na mjesto događaja uz ekipu od tri vatrogasca i jedno navalno vozilo.

Utvrdili smo da se radi o odraslom jastrebu kojemu je bilo ozlijeđeno krilo, te smo pažljivo pristupili njegovom hvatanju i zbrinjavanju. Nakon što smo ga uhvatili, prema uputama iz Sokolarskog centra u Šibeniku, ova je lijepa ptica prenoćila kod nas u vatrogasnoj postrojbi u Opatiji, a jutros smo krenuli put Šibenika, gdje će biti zbrinuta u Sokolarskom centru s kojime i inače odlično surađujemo – rekao je tijekom puta prema Šibeniku opatijski vatrogasac Rene Gulin.

U ovoj su akciji još sudjelovali i vatrogasci Rudi Juretić i Nenad Gašparinić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka