Neobična akcija

AKCIJA OPATIJSKIH VATROGASACA S krova zgrade u Lovranu spašen ozlijeđeni – jastreb

Aleksandra Kućel Ilić

Foto M. Aničić

Foto M. Aničić

Nakon što smo ga uhvatili, prema uputama iz Sokolarskog centra u Šibeniku, ova je lijepa ptica prenoćila kod nas u vatrogasnoj postrojbi u Opatiji, a jutros smo krenuli put Šibenika, kažu



OPATIJA/LOVRAN U hitnoj intervenciji u noći sa srijede na četvrtak, opatijski vatrogasci su bili »glavni i odgovorni« u akciji spašavanja velike ptice grabežljivice koja se ozlijedila i »zapela« na krovu jedne zgrade u središtu Lovrana.


– U srijedu oko 21 sat dobili smo dojavu od građana da se velika ptica nalazi na krovu jedne zgrade u centru Lovrana i temeljem toga izašli smo na mjesto događaja uz ekipu od tri vatrogasca i jedno navalno vozilo.


Utvrdili smo da se radi o odraslom jastrebu kojemu je bilo ozlijeđeno krilo, te smo pažljivo pristupili njegovom hvatanju i zbrinjavanju. Nakon što smo ga uhvatili, prema uputama iz Sokolarskog centra u Šibeniku, ova je lijepa ptica prenoćila kod nas u vatrogasnoj postrojbi u Opatiji, a jutros smo krenuli put Šibenika, gdje će biti zbrinuta u Sokolarskom centru s kojime i inače odlično surađujemo – rekao je tijekom puta prema Šibeniku opatijski vatrogasac Rene Gulin.




U ovoj su akciji još sudjelovali i vatrogasci Rudi Juretić i Nenad Gašparinić.