Suncem obasjani

23. DJEČJI KARNEVALSKI KORZO Male maškare osvojile i zavladale Opatijom

Marina Kirigin

Foto M. Aničić

Foto M. Aničić



OPATIJA Male maškare osvojile su Opatiju. Ergela konja, kule, morčići, kućice, lego kockice, mali Modrići, maslačci, vile, opatijski kukali, snjegovići, Maše i medvjedi, medene pčelice, špageti, pauci i paukove mreže i brojne drugi likovi iz svijeta dječje mašte – prošetali su danas suncem okupanom Opatijom u sklopu 23. izdanja Dječjeg karnevalskog korza. Druženje malih maškara koje su prodefilirale glavnom opatijskom ulicom od tržnice do Slatine dok su ih pljeskom pratile tisuće okupljenih građana, otvorila je dječja gradonačelnica Opatije Petra Deranja preuzevši ključeve grada i karnevalsku zastavu od pusnoga gradonačelnika Duška Jeličića Duleta. Na scenu su onda stupili domaćini, opatijski dječji gradski vijećnici, opatijske i liburnijske mažoretkinje i nezaobilazni Puhački orkestar Lovran, a potom i mnogobrojne maškarane skupine iz Opatije, Rijeke i okolice, Istre, Slavonije i drugih dijelova Hrvatske, kao i gosti iz Srbije.


– Ne može biti bolje. Vrijeme je kao naručeno za ovu karnevalsku priredbu mališana – komentirala je mama male »vile« dok su zajedničkim snagama posipavale korijandole na vesele maškarane skupine.


Maškarane karnevalske grupe predstavljale su se na nekoliko lokacija sa svojim koreografijama, a za zabavu na binama bili su zaduženi Mario Lipovšek Battifiaca, Trio Asi, Dražen Turina Šajeta, Ivana Bilen, Larry Ambrozich i Irena Grdinić. Maškarana zabava završena je na Slatini uz plesnu skupinu Dance Queen i mini disco, klauna s balonima te animatore, dok su dječica, sudionici priredbe, uživali u okrepi uz krafne i sokove. Priredbu su zaključili Halubajski zvončari, koji su kao posljednji u defileu opatijskom ulicom prizivali proljeće koje je jučer kao naručeno stiglo na vrijeme i dodatno oraspoložilo posjetitelje i male maškare.