Prvo estradno iskustvo

Zlatni otok pjeva: Festival u Malinskoj ima i humanitarnu notu

Mladen Trinajstić

Snimio Mladen Trinajstić

Snimio Mladen Trinajstić

U natjecateljskom dijelu predstavit će se 14 iznimno talentiranih izvođača s područja cijele regije, od Lošinja pa do Rijeke, dok će u revijalnom dijelu programa nastupati Martina Majerle, duo »Brentini« i trio »Pešekani«



MALINSKA Kako nam je, ususret još jednom, sedmom po redu izdanju popularnog festivala »Zlatni otok pjeva« prenio njegov idejni začetnik i organizator – krčki glazbenik Tonči Morić, sve je spremno za još jedno natjecateljsko okupljanje nadarenih mladih pjevačica i pjevača, mahom neafirmiranih, ali darovitih izvođača, među kojima će mnogima taj popularni festival biti i prigoda za prvo predstavljanje pred ponešto masovnijim auditorijem.


Sama festivalska večer ove će se godine održati u Malinskoj ili, točnije rečeno, u školskoj sportskoj dvorani OŠ »Malinska-Dubašnica« u Bogovićima, ističe Morić napominjući da će glazbena večer biti provedena u suradnji s udrugama »Moj prvi prijatelj« i »Teov prvi korak«.


Humanitarna nota


Festival koji organizacijski i financijski pomažu Općina Malinska-Dubašnica i Grad Krk i ove će godine imati humanitarnu notu pa će se dio sredstava prikupljen od posjetitelja koncerta namijeniti djelovanju spomenutih dviju udruga čiji je rad Krčanima već dobro poznat, nastavlja Morić, dodajući da će natjecateljski dio ovogodišnje festivalske večeri zakazan za petak, 14. listopada, krenuti od 20 sati.




U natjecateljskom dijelu festivala predstavit će se 14 iznimno talentiranih izvođača, i to ne samo s otoka Krka, već s područja cijele regije, od Lošinja pa do Rijeke, najavljuje »alfa i omega« popularnoga glazbenog festivala čiji će se pobjednik (ili pobjednica) ove godine izravno plasirati na »Grobničku skalu« te na festival »Mali veliki mikrofon« koji se održava u Buzetu.


Posebne nagrade


U revijalnom će dijelu programa, saznali smo od organizatora, nastupati Martina Majerle, članovi dua »Brentini« te trija »Pešekani«, a posebnim će nagradama biti ovjenčani ponajbolji debitant, kao i izvođač koji osvoji najveću naklonost publike. Sve u svemu, zaključio je Morić, ne treba sumnjati da će i ovogodišnje izdanje glazbenog festivala izraslog na ostavštini nekad na Krku iznimno popularne, a danas ugasle priredbe »Mladi otoka Krka pjevaju« i ove godine biti vrlo zabavno, kvalitetno i posjećeno događanje na kojem će svoje prvo »estradno iskustvo« steći nadareni otočni izvođači, među kojima i neki za koje sam siguran da će se u budućnosti još čuti.