Nove konture

Ugašena gospićka poslovnica Splitske banke: Zbog financijskih makinacija se javili i oštećeni građani

Marin Smolčić

Ilustracija / Foto Vedran Karuza

Ilustracija / Foto Vedran Karuza

Nakon pritvora obje su osobe puštene iz pritvora da se brane sa slobode, dok je Policijska uprava ličko-senjska protiv njih podigla kaznene prijave



GOSPIĆ Nakon što su Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakinjom s područja Gospića i 49-godišnjakinjom iz Otočca zbog osnova sumnje da su počinile kaznena djela pronevjere, ova priča dobila je nove konture.


Prvoosumnjičena 40-godišnjakinja, voditeljica poslovnice Splitske banke u Gospiću, sumnjiči se da je u razdoblju od početka prosinca 2018. godine do 28. siječnja 2019. godine ukrala gotov novac u iznosu od 1.074.670 kuna, u čemu joj je pomogla 49-godišnjakinja, također zaposlenica te banke jer je svojim potpisom ovjerila neistinito izvješće o stanju glavne blagajne, znajući pri tome da stanje blagajne ne odgovara podacima unesenim u izvješće.


Nakon pritvora obje su osobe puštene iz pritvora da se brane sa slobode, dok je Policijska uprava ličko-senjska protiv njih podigla kaznene prijave.




Zbog ovih događaja Splitska banka zatvorila je svoju poslovnicu u Gospiću. U međuvremenu su se policiji navodno javili i neki građani Gospića koji su oštećeni pri kreditnom i štednom poslovanju sa sada već bivšom ekipom gospićke poslovnice ove banke.


Zbog toga su ovih dana opet živnule spekulacije po kojima će se poslovanje ugašene gospićke filijale „pročešljati“ nekoliko godina unatrag. Pogotovo stoga što je nekadašnja voditeljica gospićke poslovnice već u dva navrata imala sukoba sa zakonom zbog financijskih zlouporaba, zbog čega nije bila ozbiljnije sankcionirana.