Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 6
Sutra: 9° 9° 6
8. prosinca 2019.
Jedini na Grobnišćini

U Domu u Dražicama maškarani centar tog dijela svijeta: Dobro su se zabavili i oni maskirani, i oni u ''civilki''

Foto M. Gracin
Foto M. Gracin
Autor:
Objavljeno: 3. veljača 2019. u 22:24 2019-02-03T22:24:00+01:00

Gusari, snjegovići, mrazovice, pokoji vrag i vražica, bića iz morskih dubina, medicinska sestra te maškare s orijenta okupirali su Dom kulture u Dražicama, koji je i ove godine centar maškaranih fešti i dobre glazbe na Grobnišćini. Na subotnjoj, drugoj ovogodišnjoj maškaranoj zabavi u Dražicama, koja je bila puno posjećenija od prve, okupili su se zaljubljenici u peto godišnje doba, neki pod maskama, a neki »u civilki«, ali svi s istom namjerom – da se barem jednu večer dobro zabave, naplešu i zaborave na svakodnevne brige i probleme, da budu ono što nisu.

Gusare iz Podkilavca predvodila je Višnjica Šimac, koja je već godinama redoviti gost maškaranih fešti na Grobnišćini.
– Ima nas desetak i okupljamo se svake godine. Volimo maškare jer je to prilika da budemo netko drugi, da se zabavimo, ali i dobro naplešemo. Zadovoljni smo organizacijom, ponudom, glazbom, ma sve je za pet.

Zimska idila koju su činili snjegovići i mrazovice, njih dvadesetak, grupa je okupljenih zaljubljenika u maškare koji dolaze iz raznih dijelova Rijeke i okolice – od Grobnika do Kozale.
– Večeras nas je u Dražicama dvadesetak, ali nas inače ima stotinjak kada idemo na povorku Riječkog karnevala na Korzu. U našoj šarolikoj grupi okupili su se »si judi dobre voje«, svi koji vole maškare i maškarane zabave. Došli smo se opustiti i zabaviti, plesati i pjevati, zaboraviti na svakodnevne brige i probleme, kazala je Snježana Brajković.

Opširnije u tiskanom izdanju

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.