HNS-ovi čelnici o lokalnim izborima

Turina Đurić: Nezaposlenost u Kraljevici ispod 5 posto

Zdenko Duka

Foto D. Lovrović

Foto D. Lovrović



ZAGREB – Kraljevica je u istraživanju portala gradonačelnik.hr svrstana među prvih 10 gradova po smanjenju broja nezaposlenih u 2016. godini. S manje od 5 posto nezaposlenih Kraljevica ulazi u standarde EU i jedini je obalni grad s takvim priznanjem, a Nada Turina Đurić jedina žena gradonačelnica u tih 10 gradova.


I to bez obzira na to što je Kraljevica izgubila 2013. godine brodogradilište i tada je 500 ljudi ostalo bez posla.


– HNS ima kvalitetne ljude i kao liberalna stranka nudi politiku zdravog razuma u odnosu na rastući populizam kojeg danas imamo. HNS nudi kvalitetne projekte i programe koji se mogu u četiri godine ostvariti, poručila je Nada Truina Đurić, saborska zastupnica i gradonačelnica Kraljevice na press konferenciji HNS-a na kojoj su o lokalnim izborima još govorili i Matija Posavec, međimurski župan i predsjednik Središnjeg odbora HNS-a, te Milorad Batinić, gradonačelnik Ivanca.




Međimurska županija dobila je nagradu Financial Timesa kao treća regija u Europi po promicanju izravnih stranih ulaganja. Posavec je kazao da je od 2013. godine do danas nezaposlenost u toj županiji smanjena za 50 posto. Građevinske dozvole izdaju se u roku od jednog dana a svatko tko želi investirati dobije osobu koja ga prati od početne ideje, pa do realizacije investicije u županiji. Važna je efikasna uprava, korištenje europskih fondova i obrazovanje. Batinić je govorio o aktiviranju poslovne i industrijske zone u Ivancu i kazao da je od 2010. smanjen broj nezaposlenih za više od 50 posto.


Što se tiče međustranačkih pregovora za svibanjske lokalne izbore, pregovori moraju biti završeni najkasnije do kraja idućeg tjedna, kazao je novinarima Matija Posavec.