Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
22. ožujka 2019.
Bakarski zlatnik i srebrnjaci

Tomislav Klarić primio Zorana Talića i srebrni košarkaški dvojac

Slaven Brkljačić, Damir Rajković, Zoran Talić, Tomislav Klarić i Josip Barnjak/R. BRMALJ
Slaven Brkljačić, Damir Rajković, Zoran Talić, Tomislav Klarić i Josip Barnjak/R. BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 30. kolovoz 2018. u 17:50 2018-08-30T17:50:00+02:00

Veliko mi je zadovoljstvo slušati o vašim rezultatima i osjećati vašu sreću, što nam daje osjećaj kako zajedno s vama postižemo te uspjehe – kazao je gradonačelnik Tomislav Klarić

BAKAR Bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić u gradskoj vijećnici primio je europskog prvaka u skoku u dalju u kategoriji T20, bakarskog paraolimpijca Zorana Talića, zajedno s njegovim trenerom Slavenom Brkljačićem, te dva člana srebrne košarkaške U-20 ekspedicije iz Chemnitza, igrača i trenera Škrljeva, Josipa Barnjaka, te izbornika Damira Rajkovića.

– Veliko mi je zadovoljstvo slušati o vašim rezultatima i osjećati vašu sreću, što nam daje osjećaj kako zajedno s vama postižemo te uspjehe – kazao je gradonačelnik Tomislav Klarić koji je u ime Grada Bakra čestitao sportašima kojima je uručio i prigodne darove.

 Oba sportska postignuća povezuje jedna spona – neočekivani uspjeh. Atletski tandem na EP u Berlinu otišao je bez prevelikih nadanja zbog bolnog koljena, ali Zoran Talić uspio je »preskočiti« sve svoje poteškoće te osvojiti prvo mjesto s impresivnim skokom od 7,59 metara.

– Osvojio sam zlato iako ga nisam očekivao zbog ozljede koljena na zimu. Međutim, uspjeli smo na vrijeme sanirati ozljedu te osvojtii zlato! – kratko i jasno obrazložio je svoj uspon na europski vrh Zoran Talić dok je njegov trener ipak javnosti otkrio što može očekivati u budućnosti od bakarskog skakača u dalj.

– Uobičajeno je za skakače koje »uhvati« skakačko koljeno reći da je gotov. Međutim, ja sam vjerovao da uz drugačiji pristup treningu možemo nastaviti nizati rezultate kao prijašnjih godina, a to smo i pokazali u Berlinu. Što se budućnosti tiče, Zoran ima još puno toga za ostvariti – nikad nije bio prvi na SP-u niti na OI. Ne možemo garantirati ponovno prvo mjesto, ali možemo bolje skokove – ponosno je izjavio Slaven Brkljačić koji vjeruje da uz pravi pristup treninzima može produžiti karijeru svojem pulenu.

Već opjevanu odiseju košarkaške U-20 reprezentacije, koja je u Chemnitzu prije mjesec dana osvojila srebro, rekapitulirao je izbornik Damir Rajković.

– Ovo što se dogodilo s reprezentacijom bilo je neočekivano, pogotovo s obzirom na to da su nas prije godinu dana nazivali »otpisana generacija«. Međutim, htjeli smo pokazati da ovi momci imaju potencijal i kvalitetu. Naš uspjeh je vrlo bitan jer pokazuje da potencijala u Hravtskoj, samo je potrebno vjerovati u te igrače, ali i oni sami moraju pokazati vjeru u svoje sposobnosti – kazao je izbornik koji se nada kako će hrvatska košarka izvući pouku iz cijele ove priče te kako nećemo trebati ponovno čekati nekoliko godina na medalju iz mlađih uzrasta.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka