S Grgurićem i Andreškićem o aktualnim temama

Župan Komadina nakon sastanka s gradonačelnikom Raba i načelnikom Lopara: Djeluje se u korist građana, a ne u korist političkih boja

Hina

Grgurić, Komadina i Andreškić

Grgurić, Komadina i Andreškić

Razgovarali su o problemima na Rabu, poput povezivavanja otoka s kopnom, zdravstvenom sustavu i školstvu



Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina sastao se na Rabu s gradonačelnikom Raba Nikolom Grgurićem i načelnikom općine Lopara Alenom Andreškićem, a nakon sastanka izjavio je kako je razgovor dokaz da se djeluje na poslovima, projektima i programima u korist građana, a ne u korist političkih boja.


I načelnik Lopara Andreškić i gradonačelnik Raba Grgurić, izabran početkom ožujka, članovi su HDZ-a, a župan Komadina je iz SDP-a.


Razgovarali su o problemima na Rabu, poput povezivavanja otoka s kopnom, zdravstvenom sustavu i školstvu.




Komadina je istaknuo da se priprema proširenje trajektne rampe na pristaništu u Loparu te da je s Lučkom upravom iz Senja i Ličko-senjskom županijom dogovoreno uređenje trajektne luke Stinice, dodajući kako će do turističke sezone 2016. stanje na tim pristaništima biti mnogo bolje.


Istaknuo je da se razmatra mogućnost preseljenja rapske srednje škole u novu zgradu, čime bi tamošnja osnovna škola mogla raditi u jednoj smjeni. Također je rekao da se za otočane planira otvoriti fizikalna terapija u sklopu Psihijatrijske bolnice na Rabu. Dogovoreno je sufinanciranje izgradnje školske sportske dvorane u Loparu.


Rapski gradonačelnik Grgurić rekao je da je za otočane i turizam bitno osigurati što veću povezanost otoka. “Mi ne bismo trebali živjeti za turizam, nego uz turizam, koji će nam pomoći u podizanju ukupne kvalitete života na otoku, a u tom smislu je važan standard zdravstva i školstva”, istaknuo je.


Načelnik Lopara Andreškić izrazio je zadovoljstvo obećanim zadržavanjem primarne zdravstvene zaštite u tome mjestu te angažmanom županije u izgradnji školske dvorane.