Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 27
Sutra: 7° 7° 27
13. prosinca 2019.
Sanacija

Zbogom azbestu: "Mediteran" crijep umjesto azbestnih salonit ploča

Foto: Mladen Trinajstić
Foto: Mladen Trinajstić
Autor:
Objavljeno: 29. rujan 2017. u 18:17 2017-09-29T18:17:54+02:00

Ovisno o vremenskim uvjetima, radovi na krovu vrbničke škole trebali bi potrajati 30-ak dana, a u tom će se roku nastava održavati po redovnoj satnici, uz posebnu, sigurnosnim razlozima uzrokovanu »regulaciju« pješačkog kretanja u zoni oko same zgrade

VRBNIK S prvim »pravim« suhim i sunčanim danom, jučer su započeli radovi na sanaciji krova Područne škole Vrbnik. Kako nas je izvjestio Serđo Samblić, ravnatelj OŠ »Fran Krsto Frankopan« Krk u sklopu koje djeluje i vrbnička područna jedinica, planom koji se jučer počeo i »operativno ostvarivati« predviđena demontaža salonit-azbestnih krovnih ploča koje će se ubrzo zamjeniti »mediteran« crijepom.

Vrijednost investicije, nastavlja Samblić, s PDV-om premašuje 226 tisuća kuna, iznos koji je za tu namjenu osigurala Primorsko-goranska županija – ujedno i osnivač škole. Radove na sanaciji krovišta koje je, osim što je kao i mnogi drugi krovovi na otoku Krku do sad bilo prekriveno opasnim i kancerogenim azbestnim materijalom u jednom dijelu i prokišnjavalo izvode djelatnici tvrtke »M-Mix« iz Rijeke dok je za nadzor radova zadužena također riječka tvrtka, »Rinex«. Ovisno o vremenskim uvjetima, radovi na krovu vrbničke škole trebali bi potrajati 30-ak dana, a u tom će se roku, prenose nam iz uprave spomenute krčke obrazovne institucije, nastava održavati po redovnoj satnici, uz posebnu, sigurnosnim razlozima uzrokovanu »regulaciju« pješačkog kretanja u zoni oko same zgrade.

Spomenimo i da su, kad su ulaganja u školstvo otoka Krka u pitanju, osim na vrbničkoj školi u tijeku i u odnosu na ove značajno zahtjevniji, sveobuhvatniji i finacijski skuplji radovi obnove odnosno rekonstrukcije druge područne školske jedinice iz sastava OŠ Fran Krsto Frankopan, one u Puntu. Kompleks uz koji, iz dana u dan, izrasta i buduća školska sportska dvorana odvija se sukladno tempu koji određuje plan financiranja tog projekta, a koji su Općina Punat i PGŽ, svaka u polovici potrebnog iznosa, nakanile »iznijeti« kroz tri proračunske godine. Zbog zahavata koji bi trebali novom školom i dvoranom »rezultirati« na početku iduće nastavne godine (2018/2019.), u Puntu je bio pomaknut početak ove nastavne godine koja je za male Puntare i Starobašćane krenula tek ovog ponedjeljka (18. rujna).

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.