Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. studenoga 2019.
''Dobra praksa''

foto Veselo raspoloženje: Na dupkom punom centralnom krčkom trgu upriličena tradicionalna silvestarska fešta

Foto M. Trinajstić
Foto M. Trinajstić
Autor:
Objavljeno: 31. prosinac 2017. u 13:36 2017-12-31T13:36:00+01:00

KRK - Da je tradicija zajedničkog, podnevnog ispraćanja stare godine uistinu postala prihvaćenim i sad već nezaobilaznim običajem pokazala je i ovogodišnja velika silvestarska fešta upriličena na centralnom krčkom trgu. Vela placa bila je pretijesna za prihvat svih domaćih ali i gostujućih feštara, Krčanki i Krčana ali i iznimno brojnih domaćih i stranih gostiju koji koji su u novu, 2018. godinu odlučili ući slaveći i zabavljajući se u nekom od ove godine razmjerno brojnih otvorenih hotela ili pak iznajmljenih apartmana.

Po sad već uhodanoj, reklo bi se i "dobroj praksi", Krčani i njihovi brojni gosti od stare su se godine oprostili okupljanjem na dupkom ispunjenoj Veloj placi na kojoj su se Boduli s proteklom godinom, unatoč oblacima i laganoj kišici koja je povremeno sipila, oprostili u vedrom i dobrom raspoloženju ali i u društvu s krčkim gradonačelnikom Darijom Vasilićem. A on je, zajedničkim podizanjem čaše pjenušca s direktoricom Turističkog ureda TZG Krka Natašom Jurinom i Petrom Kopanicom - čelnikom udruge Krčki knezovi Frankopani koji je i ovog puta "nosio" titulu kneza Nikole IV., točno u podne svim okupljenima nazdravio poželjevši im još ljepših, ugodnijih i prosperitetnijih predstojećih 12 mjeseci.

Tradicionalna podnevna fešta na Veloj placi koju su svojim "žičanim akordima" satima dobro podrgrijavali članovi grupe "L'amour" ni ovog puta nije prošla bez obilja ića i pića, tradicionalnih i za ovakve prigode nazaobilaznih domaćih delicija bez kojih Krčani nikad ne dočekuju svoje prijatelje i goste.

mtri32764
Silvestarska fešta na centralnom krčkom trgu / Foto Mladen Trinajstić

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.