Ulaganje

Velika krčka investicija: Falkensteiner u Puntu otvorio obnovljeni hotel Park

Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trinajstić

U obnovu, modernizaciju i tržišno repozicioniranje hotelskog kompleksa uloženo je 15 milijuna eura. Novouređeni puntarski hotel Park nudi 194 moderno uređene sobe s 400 postelja



PUNAT Bez velike pompe i prigodnih fešta kakvima se obično obilježava uspješan dovršetak velikih i značajnih investicija, svoja je vrata ovog vikenda otvorio Falkensteinerov hotel »Park« u Puntu. Time je ujedno zaključena najveća ovogodišnja turistička investicija na otoku Krku, čak 15 milijuna eura »teško« ulaganje u obnovu, modernizaciju i tržišno repozicioniranje hotelskog kompleksa koji je zaključenjem radova ušao u prestižan krug kvalitativno ponajboljih, s četiri zvjezdice označenih hotela na našem najturističkijem otoku.



Budući, s pet zvjezdica kategorizirani »Falkensteiner Premium Camping Pila«, kad napokon na red dođe nakon ove turističke sezone, svojim će posjetiteljima nuditi 508 uređenih smještanih jedinica (odnosno 408 parcela i 100 mobilnih kućica), bazen s toboganom, dva dječja bazena s vodenim atrakcijama, igraonicu s uslugom čuvanja djece, a la carte restoran te dva nova sanitarna bloka (s privatnim, obiteljskim kupaonicama i posebnim djelom sanitarija namijenjenim djeci i bebama).



Odličan buking




– Bilo je ovo iznimno veliko, sveobuhvatno i za izvedbu zahtjevno ulaganje koje će nas pozicionirati u ponešto drugačiju, obiteljsku nišu turističke ponude, rekla je izvršna direktorica Falkensteiner Hotela Punat Dolores Mrakovčić ne skrivajući zadovoljstvo rezultatima izvedenih radova i tijekom popunjenja hotelskih kapaciteta.


Već u prvom tjednu, zapravo u prvim danima prvog tjedna našeg rada očekujemo popunjenje 180-tak od naših ukupno 194 soba, a jednako dobre, ako ne i bolje rezultate očekujemo i tjednima koji slijede u kojima računamo sa stopostotnom popunjenošću svih kapaciteta, naglasila je. Dosadašnji tijek bukinga ukazuje da bi rezultati ovogodišnje sezone u fizičkom prometu trebali biti jači u odnosu na lanjske i za dvadeset posto, unatoč tome što je ulaganjima u samom Parku neznatno smanjen broj soba i što je kvalitativnim jačanjem ponude došlo do korekcije cijena, naravno na više.


Falkensteiner Hotel Park Punat sad nudi opsežan paket usluga i na tržištu ćemo se pozicionirati kao obiteljski hotel, ističe Dolores Mrakovčić dodavši da je novouređeni, velikim bazenskim kompleksom ojačani »Park« usporediv s Falkensteinerovim Club Funimation proizvodima u Katschbergu u Austriji odnosno u Zadru, na Boriku.


Ovdje je ipak poseban naglasak stavljen na »all inclusive« uslugu, kaže izvršna direktorica od koje smo doznali i da novouređeni puntarski hotel sad nudi 194 moderno uređene sobe s 400 postelja u dva objekta, međusobno povezana kratkim natkrivenim prolazom kroz park.



Austrijska grupacija Falkensteiner pod svojim brendom Falkensteiner Hotels & Residences u našoj zemlji upravlja s osam turističkih smještajnih objekata, od kojih je većina u Dalmaciji odnosno na zadarskom području (Hotels & Residences Punta Skala, hoteli Iadera, Diadora i Adriana, apartmani Senia i Petrčane te Club Funimation Borik), dok su na otoku Krku, u Puntu, prisutni u Hotelima Punat u sklopu kojih su djeluju kampovi Pila, naturistički kamp Konobe i hotel Park.


Osim u Pilu, Falkensteinerovi planovi za iduću sezonu obuhvatiti će i ulaganja u kvalitativno jačanje FKK kampa Konobe. Grupacija Falkensteiner Michaeler Tourism Group ove godine obilježava 60. obljetnicu postojanja. U sklopu nje, u 33 hotela i rezidencija na razini četiri i pet zvjezdica, u šest europskih zemalja danas radi oko dvije tisuće zaposlenika te kompanije. Osim u Hrvatskoj, Falkensteiner upravlja s objektima razasutim Austrijom, Italijom, Češkom, Srbijom i Slovačkom.



Raj za mališane


Mrakovčić nije propustila napomenuti i da se poseban adut tog obiteljima okrenutog kompleksa krije u njegovu »Falky-landu« – pravom malom raju za mališane gdje djeca svih uzrasta, uz animatore, mogu uživati u bogato opremljenim igraonicama ali i vanjskom dječjem vodenom svijetu, s dva bazena i toboganom.


Projekt koji se, sukladno zamislima arhitekata zagrebačkog ureda »ATP Projektiranje«, realizirao u obalnoj zoni Punta tek je prva faza ukupnog investicijskog ciklusa koji bi do ljeta 2018. otočnu turističku ponudu trebao ojačati dodatnim kvalitativnim i sadržajnim novitetima.


Dodatnih pet milijuna eura, kaže Mrakovčić, već će najesen biti uloženo u kategorizacijsko podizanje hotelu Park susjednog kampa Pila koji će, uz ostalo, biti obogaćen sadržajima aqua-parka.