PGS

Vasilić: “U Baški se promidžba provodi pod nejednakim uvjetima”

Mladen Trinajstić

Darijo Vasilić, Nataša Plišić i  Boris Barbalić / Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Darijo Vasilić, Nataša Plišić i Boris Barbalić / Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

PGS-ova kandidatkinja za načelnicu Općine Baška, Nataša Plišić i njen zamjenik Boris Barbalić, u društvu predsjednika PGS-a Darija Vasilića, kao što je samo dan ranije učinio i kandidat SDP-a, požalili su se na netransparetno, nedemokratsko i nepošteno postupanje načelnika »u mandatu«, njihova protukandidata Tonija Juranića



BAŠKA PGS-ova kandidatkinja za načelnicu Općine Baška, Nataša Plišić i njen zamjenik Boris Barbalić, u društvu predsjednika PGS-a Darija Vasilića, kao što je samo dan ranije učinio i kandidat SDP-a, požalili su se na netransparetno, nedemokratsko i nepošteno postupanje načelnika »u mandatu«, njihova protukandidata Tonija Juranića.


– Ni u jednoj od 36 lokalnih samouprava u koliko se PGS »natječe« situacija nije tako nategnuta kao što je u Baški, ustvrdio je Vasilić ukazavši da predizborne aktivnosti u toj općini obilježava nevjerodostojnost i nedosljednost – kako u smislu »pretrčavanja« pojedinih kandidata iz tabora u tabor tako i u pogledu funkcioniranja lokalne administracije koju još uvijek vodi Juranić.


Predsjednik PGS-a takve ocjene temelji na okolnostima u kojima se u toj općini, u izbornom tjednu, ne zna gdje se smiju a gdje ne smiju postavljati promidžbeni plakati kao i na praksi ustrajnog neočitovanja općinske administracije na upite PGS-ovih kandidata vezane uz tehničku provedbu predizbornih aktivnosti.




Nažalost, imamo osjećaj da se za razliku od drugih općina, u Baški promidžba provodi pod nejednakim uvjetima te da svjedočimo naravnopravnosti onih na vlasti, i svih ostalih kojima se sustavno nastoji onemogućiti predstavljanje, tvrdi Vasilić.


Plišić i Barbalić drže da mještani moraju znati za nedemokratske okolnosti, uz ostalo pokazane i na Juranićevom odnosno HDZ-ovom uzurpiranju»Crne ovce« za vlastito promoviranje.


– Na upit o mogućnosti postave plakata na objekte koji su u našem vlasništvu iz Općine nam je odgovoreno da će se o tome nadležne službe očitovati tek nakon što to učinimo, kaže Barbalić ukazujući da je takvo postupanje tijela kojima i dalje upravlja Juranić netransparetno, tim više što su u slučajevima kršenja odredbi komunalnih akata zapriječene namale novčane kazne.


Naglasio je i da su, za razliku od PGS-ovaca koji postupaju kao legalisti, neke druge liste već postupile na takav način očito ne strahujući od sankcija.


Nataša Plišić rekla je da vjeruje da žitelji bašćanskog kraja uviđaju u kolikoj su mjeri sva mjesta tog dijela otoka daleko od onog što bi, obzirom na pririodne ljepote i kulturno-povijesno naslijeđe, mogla i trebala biti, i to ponajprije zbog načina na koji su do sad vođena.


Zapuštenost i devastacija Baške, Jurandvora, Batomlja i Drage ono ješto možemo i kanimo promijeniti, zaključila je kandidatkinja PGS-a uvjerena da je došlo vrijeme da tu općinu napokon»povede« i jedna snažna, odlučna, domaćažena.