Velik odaziv

Uspješna akcija za mladog Cresanina: Alen Sušić dobiva stajalicu i komunikator

Walter Salković

Alen Sušić

Alen Sušić



CRES – U svega nekoliko dana prikupljen je iznos potreban za kupnju stajalice i komunikatora za Alena Sušića, trinaestogodišnjaka iz Cresa s nizom teških dijagnoza.


Alen boluje od spastične cerebralne paralize, generalizirane idiopatske epilepsije i epilepsijskih sindroma, astigmatizma, ekvinovarusa oba stopala, a zbog naglog rasta u pubertetu razvila se i živčano-mišićna skolioza kralježnice.


– Za ta dva pomagala treba nam ukupno 44,5 tisuća kuna jer te troškove ne pokriva HZZO. Sami ih nikad ne bismo mogli kupiti, pa smo se prvo obratili nekim creskim tvrtkama.




Svi su se odazvali našoj molbi, a veliku pomoć pružila nam je Udruge roditelja djece s teškoćama u razvoju “Ruka u ruci” iz Malog Lošinja, vijest o akciji su prenijeli otočni portali i proširila se društvenim mrežama, te su potrebna sredstva prikupljena u svega tri-četiri dana, ispričali su Alenova mama Davorka i tata Teo.


Priloge su dale osobe iz raznih krajeva Hrvatske, ali i inozemstva. Alenovi roditelji ostali su šokirani kako su se brzo prikupio potreban iznos i zahvalni su svima koji su pokazali veliko srce. Stajalicu su naručili prije početka akcije jer su vjerovali da će prikupiti potrebna sredstva i trebala bi stići za tri tjedna, a komunikator treba prilagoditi Alenu zbog čega će ovih dana otići u Pulu.