Prije roka

Useljenje u stanove POS-a u Krku već koncem rujna

Mladen Trinajstić

Foto: M. TRINAJSTIĆ

Foto: M. TRINAJSTIĆ

Projekt je ukupno »težak« 8,9 milijuna kuna (bez PDV-a), a uz 30 stanova na spomenutom se zemljištu našlo prostora i za čak 60 parkirališnih mjesta, dva po svakom stanu.



KRK – Kako je rečeno na ovotjednom zasjedanju Kolegija krčkog gradonačelnika Darija Vasilića, na već dogotovljenom stambenom kompleksu izgrađenom u Krku u sklopu Programa društveno poticane stanogradnje, ovih se dana obavljaju i oni »završni formalno-pravni koraci« slijedom kojih je sad već realno očekivati da bi useljenje stanara moglo uslijediti možda već do konca ovog mjeseca. Informirajući o »trenutačnom stanju stvari« na tom stambenjaku, gradonačelnik je obznanio da je još koncem kolovoza na krčkom POS-u odrađen tehnički pregled, a slijedom spoznaja koje u Gradu o tom projektu imaju, očekuje se da bi idućih dana nadležni Ured za graditeljstvo trebao izdati uporabnu dozvolu nakon koje više ništa neće stajati na putu useljenja sretnih kupaca u njihove nove domove.


A ti domovi, podsjetimo, proteklih su mjeseci građeni u velebnom kompleksu koji je svoje mjesto našao na samom istočnom ulazu u grad Krk, uz Ulicu Narodnog preporoda.


Na zemljištu površine 4 tisuće četvornih metara koji je Grad prepustio Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretninama, podignuta je zgrada s čak 30 stanova u koje će uskoro useliti jednako toliko krčkih obitelji. Zgradu koja ima tri nadzemne te jednu podzemnu, podrumsku etažu, u zacrtanom roku od 500 dana slijedom projeka što ga je izradila omišaljska tvrtka Dinocop, podigla je krčka tvrtka GP Krk čijim su djelatnicima, u cilju čim skorijeg dovršetka radova i useljenja budućih stanara, predstavnici Grada omogućili izvođenje radova i tijekom dviju ljetnih sezona.




Projekt je ukupno »težak« 8,9 milijuna kuna (bez PDV-a), a uz 30 stanova na spomenutom se zemljištu našlo prostora i za čak 60 parkirališnih mjesta, dva po svakom stanu.


Predstavnici Grada Krka u ovoj su prigodi iskazali zadovoljstvo brzinom i kvalitetom izvedenih radova, kao i činjenicom da će, sad je već izvjesno, i prije krajnjeg ugovorenog roka (definiranog za konac 2019. godine) kupci stanova izgrađenih po Programu POS-a moći preuzeti ključeve i useliti u svoje dugoočekivane domove.