Novo pristanište hidroaviona

Ugodno i brzo: S Lošinja u Jelsu za sat i deset minuta

Anja Tomović

Prvi su putnici pristigli iz Splita, a uz vezu s Pulom i Rijekom, planira se kako će Lošinj u kolovozu biti povezan i s Anconom



MALI LOŠINJ Zahvaljujući hidroavionskoj vezi koja povezuje Lošinj s Pulom, Splitom i Jelsom na Hvaru, putnici puno lakše, ugodnije i nadasve brže stižu na svoje odredište. Već za petnaestak minuta hidroavion iz Pule stiže na Lošinj, a s Lošinja je potrebno otprilike sat vremena putovanja do Splita, odakle za dodatnih desetak minuta stiže u Jelsu na otok Hvar.


Nakon dosadašnjeg slijetanja na malološinjski aerodrom, hidroavion u vlasništvu tvrtke ECA (European Coast Airlines) uspostavio je svoju prvu vezu s malološinjskom lukom. Hidroavion sada slijeće u uvalu Malog Lošinja te doplovljava do svoje stanice u uvali Premuda na Velopinu.


Naime, nad starom rivom u uvali Premuda postavljena je konstrukcija terase s prostorijama i sanitarijama (biljetarnica, kafić i toaleti), a u produžetku su postavljeni i pontoni namijenjeni slijetanju hidroaviona.




Prvi su putnici pristigli iz Splita, a uz vezu s Pulom i Rijekom, planira se kako će Lošinj u kolovozu biti povezan i s Anconom. Linije će se održavati i u periodu izvan glavne ljetne sezone i to po povoljnijim cijenama.