Spiritovci dolaze na poziv

Udruga Spirit u Malom Lošinju predstavila filmski festival “Uhvati film”

P. N.

S prezentacije

S prezentacije



Riječka Udruga Spirit u srijedu je gostovala u Malom Lošinju, gdje su njeni članovi na poziv centra za zdravo odrastanje  “Idem i ja “u tamošnjem kinu V. Nazora održali projekciju otvorenog tipa, prvenstveno namijenjenu djeci viših razreda osnovnih škola. Stotinjak okupljene djece vrlo je zainteresirano popratilo dinamičnu jednosatnu prezentaciju filmskog festivala “Uhvati film” koji govori o osobama s invaliditetom i to na specifičan način, da su iste osobe autori i glumci u filmovima. Drugi dio prezentacije dopunjen je s nekoliko filmova ekološke tematike.


Jednoglasna poruka i mlađih i starijih je da ovaj program treba što češće održavati u školama jer je izuzetno poučan i kvalitetan te primjeren načinu na koji danas mladi mogu poruku lakše shvatiti – a to su kratki i jasni nekolikominutni filmovi s direktnim porukama.


Članovi udruge Spirit se rado odazivaju na pozive za ovakva gostovanja, pa je prije nekoliko dana sličan program upriličen i u Fužinama za tamošnju osnovnu školu. Detalji o programu i o udruzi mogu se pronaći na www.spirit-ri.hr a ovaj već dugovječni filmski program i ove godine ima centralne manifestacije na jesen, i to krajem rujna u Novom Sadu, a početkom studenog u Rijeci.




Zainteresirani za ovakve programe mogu se javiti Spiritovcima koji vjeruju da zajedno možemo učiniti svijet boljim, samo ako se malkice potrudimo.