Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. veljače 2020.
Jubilej dječjeg vrtića

U tri desetljeća kroz ''Girice'' prošlo 850 creskih mališana

Foto W. Salković
Foto W. Salković
Autor:
Objavljeno: 15. listopad 2018. u 18:24 2018-10-15T18:24:16+02:00

CRES Dječji vrtić »Girice« ove godine obilježava 30. obljetnicu djelovanja u sadašnjoj zgradi te su tim povodom djelatnici ustanove osmislili bogat program. Proslava je započela  ujutro kad je uzvanike i roditelje pred ulazom u vrtić dočekala ravnateljica Snježana Sučić i ukratko ih podsjetila na razvoj organiziranog predškolskog odgoja u Cresu od njegovih početaka 1897. godine.
– Od otvaranja nove zgrade 1988. do danas, kroz vrtić je prošlo 850 djece jasličke i vrtićke dobi. Sada naš vrtić pohađa 104 djece u šest skupina, a zaposleno je 27 djelatnika, što govori o najvišim standardima koje ispunjavamo – rekla je ravnateljica Sučić te pozvala posjetitelje da razgledaju što sve vrtić nudi.

Nakon kratkog programa koji su pripremila djeca i njihove tete, gosti su mogli razgledati vrtić, ući u svaku odgojnu skupinu i vidjeti kako djeca uče putem igre i raznih aktivnosti.
U utorak ujutro su na programu razne sportske igre za djecu i odrasle, a u popodnevnim satima će svi koji to žele moći učiti plesati. U srijedu u 10 sati održat će se lutkarska predstava »Pošla koka u dućan« na koju vrtićari pozivaju i učenike prvog razreda osnovne škole, a u četvrtak u 17 sati je najavljena radionica za roditelje pod nazivom »Rastimo zajedno«. U petak se vrtić seli na Trg Frane Petrića gdje će se kroz izložbu dječjih radova te blagoslov i degustaciju hrane, obilježiti Dan zahvalnosti za plodove zemlje. Za kraj proslave 30. obljetnice vrtića predviđeno je predavanje prim. mr. sc. Tomislava Gojmerca na temu »Dijete s teškoćama – što, kako i zašto« u subotu u 10 sati.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
 Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma
Miran i uredan dom bez gamadi više nije nemoguća misija!

Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma