Pag Trail & Trekk

U subotu trekking spektakl u Metajni

Edi Prodan

Life of Mars – očekuje se više od tisuću sudionika

Life of Mars – očekuje se više od tisuću sudionika

Start je u 10 sati na rivi, a istodobno kreću i zvuci svevremenskog hita Davida Bowieja »Life on Mars«



 Pag Trail & Trekk – David Bowie Tribute »Life on Mars« – drugo izdaje trekking utrke u Metajni, kao i ono prošlogodišnje, odvijat će se po ucrtanim stazama, a obuhvatit će tri standardne kategorije primjerene svim uzrastima i fizičkoj spremnosti sudionika. Light kategorija planirana je na sedam kilometara, pri čemu cijela staza ima trail koncept, Active broji 13 kilometara, ima trail koncept, a u cijelosti je označena. Treća i najzahtjevnija je Challenger staza, dugačka 20 do 25 kilometara. Sadrži trekking i trail koncept, odnosno djelomično je trail, a djelomično trekking. Start je, kao i lani, predviđen u subotu, na rivi u Metajni, a istodobno sa startom kreću i zvuci svevremenskog hita Davida Bowieja »Life on Mars«.


Registracija će biti od 8.30 do 10.30 sati na Rivi, a prijave se primaju do sat vremena prije utrke. Kotizacija za djecu do 12 godina je besplatna, za mlade od 13-18 godina te umirovljenike iznosi 70 kuna te za osobe iznad 18 godina 150 kuna u što spada startni broj, obrok i buff-marama za glavu s likom Davida Bowieja.


– Prvo izdanje traila »Life on Mars« okupilo je tisuću sudionika, što želimo ponoviti i ove godine, a to će se sigurno i dogoditi s obzirom da već imamo više od sedamsto prijavljenih, a najveći broj ljudi prijavljuje se na sam dan utrke. Dodatan cilj ove godine je napraviti turističku trail stazu u Metajni koje će biti brendirana kao »Life on Mars« te novi turistički sadržaj, staknuo je organizator utrke Šimun Cimerman i pozvao sve da se uključe u ovaj jedinstveni sportsko-turistički događaj.




Nakon utrke predviđeno je druženje za sve sudionike, uz zajedničko fotografiranje, zabavni program i degustacije domaćih specijaliteta te zajednički tulum, dakako bude li za njega ostalo dovoljno snage s obzirom da se radi o jednoj od najzahtjevnijih utrka ovog tipa.


Odličan dakle uvod u turističku predsezonu, k tome i meteorološke prognoze obećavaju – lijepo vrijeme.