Prvi prvoligaški meč

U subotu povijesni dan za krčki sport

Mladen Trinajstić

S obzirom na igrački kadar dopredsjednik kluba Čedomir Miler vjeruje da će Bodulke konkurirati za jedno od prva tri mjesta, a uz malo sportske sreće ciljati čak i na ulazak u »Super ligu«



KRK Iduća subota bit će povijesni dan za otočni stolnoteniski sport. Naime, nakon što je Stolnoteniski klub »Malinska-Dubašnica« u predstojećoj natjecateljskoj sezoni svoju žensku ekipu prijavio za natjecanje u 1. Hrvatskoj ligi (zapad), pred otočnim je stolnotenisačima prvi službeni prvoligaški meč i to na domaćem terenu, protiv STK Urania iz Baške Vode.


Taj susret, doznajemo od Čedomira Milera, dopredsjednika STK Malinska-Dubašnica čiji su članovi već godinama iznimno aktivni i natjecateljski uspješni djelujući u svojim dvama »pogonima« – onom malinskarskom ali i krčkom, održat će se ove subote (7. listopada) u sportskoj dvorani OŠ Fran Krsto Frankopan u Krku, s početkom u 14 sati.


Stolnotenisači otoka Krka osim ženske prvoligaške ekipe za sezonu 2017/2018. prijavili su i svoju mušku ekipu koja će se natjecati u 2. ligi. – Povratkom Mateje Magličić u klub koja je početkom srpnja ujedno postala i naša nova trenerica te pristupanjem klubu Eme Marn iz Duge Rese te Mateje Arlović iz Opatije, stvorili smo uvjete da se naša ženska ekipa prvi puta u povijesti uključi u natjecanja 1. lige, napominje Miler uvjeren da će, obzirom na kvalitetu spomenutih novopečenih bodulskih majstorica stolnoteniskog sporta, STK Malinska-Dubašnica u nadolazećoj sezoni konkurirati za jedno od prva tri mjesta u ligi, a uz malo sportske sreće odskora možda ciljati čak i na ulazak u »Super ligu«.





– Ni pred cure, ni pred dečke kao imperativ nije stavljen neki »visoki rezultat« već prvenstveno rad na popularizaciji i daljnjem omasovljavanju ovog lijepog i zdravog sporta ali i pomaganje našim »klincima« da čim brže napreduju, kaže Čedomir Miler.



Ovo nisu samo puste želje uzme li se u obzir da je Magličić u prošloj sezoni nastupala za drugoplasiranu ekipu Super lige te da su i druge dvije naše prinove također imale iskustva u tom natjecanju ili pak nastupale za klubove koji su izborili pravo sudjelovanja u najelitnijem domaćem stolnotenskom rangu, kaže Miler ističući da će uz njih, u ženskoj ekipi otočnog kluba igrati i više kvalitetenih mlađih igračica koje su ponikle u malinskarsko-krčkom sportskom klubu.


Predstavnici STK Malinska-Dubašnica nisu zaboravili spomenuti i da će okosnicu njihove muške ekipe činiti njihovi »stari« igrači kojima je, kao pojačanje, sad stigao i Matej Lacković iz Zagreba, osvajač lanjskog turnira Malinska open.Dopredsjednik otočnog sportskog kolektiva poziva otočne zaljubljenike u stolnotenski sport da u subotu dođu u dvoranu krčke osnovne škole i pomognu stolnotenisačicama u njihovom prvom, povijesnom prvoligaškom nastupu.