Večeras otvorenje

U novouređenoj krčkoj Velikoj vijećnici bit će i kino projekcije

Mladen Trinajstić

Večeras projekcija domaćeg filmskog hita »Comic sans« Krčani dobivaju reprezentativnu multifunkcionalnu dvoranu sa 112 sjedećih mjesta  / snimio M. TRINAJSTIĆ

Večeras projekcija domaćeg filmskog hita »Comic sans« Krčani dobivaju reprezentativnu multifunkcionalnu dvoranu sa 112 sjedećih mjesta / snimio M. TRINAJSTIĆ

Velika vijećnica pretvorena je u višenamjensku dvoranu s ukupno 112 udobnih sjedećih mjesta i opremljena je multifunkcionalnom audio-vizualnom opremom i uređajima. Večeras prikazivanje hvaljene domaće humorne drama »Comic Sans« redatelja Nevija Marasovića



 Baš kako je prethodnih dana bilo najavljivano, iz krčke Gradske uprave i službeno je potvrđeno da će novouređena Velika vijećnica Grada Krka, a s njom i kinodvorana funkciju koje je taj gradski prostor sad također poprimio, ovog vikenda napokon ući »u pogon«. Kako nas je jučer izvjestio krčki gradonačelnik Darijo Vasilić, za večeras (petak 6. travnja) pripremljena je prigodna svečanost otvorenja tog prostora.


– Nakon kraćeg službenog programa, okupljeni će u novouređenoj Velikoj vijećnici imati priliku pogledati i prvu filmsku projekciju u sklopu koje je planirano prikazivanje hvaljene domaće humorne drama »Comic Sans« redatelja Nevija Marasovića, a u kojoj su glavne uloge povjerene Janku Popoviću Volariću, Zlatku Buriću i Nataši Janjić, rekao nam je krčki gradonačelnik.



Upravljanje Velikom vijećnicom Grada Krka, posebice u smislu organiziranja i održavanja filmskih projekcija, povjereno je djelatnicima krčkog Komunalnog društva »Vecla« koje je, doznali smo od Vasilića, zbog toga proteklih tjedana moralo odraditi i svoju formalnu doregistraciju kojom je ta tvrtka, uz sve svoje dosadašnje zadaće i ovlaštenja, sad službeno stekla i status kino-operatera.





Vikend besplatan


Zbog ograničenosti kapaciteta novog krčkog kina svečanosti će se moći nazočiti isključivo uz predočenje pozivnica što ne znači i da odmah potom, odnosno već idućeg dana, guštanju u filmskim projekcijama na istom mjestu neće moći nazočiti i svi ostali zainteresirani građani, nastavljaju predstavnici Grada ističući da se u svečarskom vikendu otvorenja Velike vijećnice praćenje filmskih projekcija – neće naplaćivati.


Program se, najavljuje Vasilić, nastavlja već idućeg dana pa će tijekom subotnjeg poslijepodneva, s početkom od 17 sati, projekcije u krčkom kinu biti nastavljene sinkroniziranom animirano-igranom avanturom »Petar Zecimir« (Peter Rabbit) nakon koje, od 20 sati, slijedi i premijerna kinematografska predstava namijenjena odrasloj publici, prikaz akcijske znanstveno-fantastične avanture »Igrač broj 1« (Ready Player One) redatelja Stevena Spielberga.



Filmske predstave namijenjene odraslom gledateljstvu već od idućeg tjedna redovito će se organizirati svakog petka i subote u večernjim satima, a subotnje poslijepodne redovito će biti rezervirano za dječje filmove. Cijena ulaznice za redovne projekcije (2D animirani ili igrani film) bit će 25 kuna dok će matineje (s projekcijima koje će započinjati do 14 sati) biti nešto jeftinije – po cijeni od 20 kuna. Karte će Krčanima od idućeg tjedna biti dostupne putem online servisa mojekarte.hr, a moći će se preuzeti i u sjedištu »Vecle«, na adresi Lukobran 5 u gradu Krku.



Temeljita obnova


Iako su i ove projekcije besplatne, karte će zbog ograničenih kapaciteta Vijećnice ipak biti potrebno prethodno rezervirati i to putem online servisa mojekarte.hr, a koji je, ističe krčki gradonačelnik, po pitanju novog krčkog kina u funkciji još od četvrtka. Projektom rekonstrukcije, uređenja i opremanja prizemlja upravne zgrade Grada Krka koji je, podsjetimo, vrijedan nešto više od 3,2 milijuna kuna, proteklih je mjeseci obuhvaćena i odrađena temeljita obnova i opremanje Velike vijećnice i prostora ulaznog hola, hodnika i niza pomoćnih prostorija među kojima i sanitarnih čvorova. Velika vijećnica odnedavna je tako pretvorena u višenamjensku dvoranu s ukupno 112 udobnih sjedećih mjesta, opremljena je multifunkcionalnom audio-vizualnom opremom i uređajima koji će predstavnicima Grada sad omogućavati ugošćavanje odnosno organiziranje različitih skupova. Prostor je, ocjenjuju u krčkoj Gradskoj upravi, osim za »sastančenja« i kinematografske projekcije sada i više nego prikladan i za održavanje kazališnih predstava, čak i manjih komornih koncerata.