Sustavna ulaganja u lošinjski kamp

U kvarnerskoj eliti: Kampu Čikat 4 zvjezdice

P. N.

Viša kategorija rezultat je ulaganja i proširenja ponude, a svakako najvažniji element bio je i aquapark otvoren početkom srpnja, koji radi iznad svih očekivanja



MALI LOŠINJ  Zahvaljujući sustavnom ulaganju i unapređenju ponude i usluge, kamp Čikat na otoku Lošinju odlukom Ministarstva turizma dobio je dopuštenje za povećanje kategorizacije te je time postao prvi takav kamp s 4 zvjezdice na otoku Lošinju te šesti na Kvarneru. 


Kako bi dobio dopuštenje za povećanje kategorizacije, kamp Čikat prošao je vrlo strog i zahtjevan postupak koji je obuhvaćao kontrolni pregled te službeni očevid nadležnog Ministarstva. Uvjeti za dobivanje kategorije četiri zvjezdice propisani su pravilnikom Ministarstva turizma te vrlo jasno i strogo propisuju potrebne kvantitativne i kvalitativne kriterije za višu kategoriju, a standardi su vrlo slični onima u Europi. Ovime se kamp Čikat svrstao uz bok svega još pet kampova na Kvarneru koji »nose« visoke 4 zvjezdice kada je riječ o kamperskom turizmu. 


– Iznimno smo ponosni na povećanje kategorije na 4 zvjezdice jer je to potvrda da ono što radimo ima rezultate. Ovo je rezultat sustavnog ulaganja i proširenja ponude kampa, a svakako najvažniji segment je bio i aquapark otvoren početkom srpnja koji radi iznad svih naših očekivanja. Najviše veseli činjenica da su i gosti prepoznali naš trud, što pokazuju brojke prema kojima kamp konstantno bilježi porast dolazaka i noćenja domaćih i stranih gostiju, istaknuo je direktor Đulio Delise.  




Podsjetimo, početkom srpnja u kampu Čikat otvoren je prvi zabavni aquapark na otocima uopće, površine 6.300 m2, s više od 2.400 m2 površina s morskom vodom, s tri bazena podijeljena na pet dubinskih cjelina. Od otvorenja pa sve do danas aquapark se svakim danom sve više približava svome maksimalnom kapacitetu posjetitelja.