Festival EcoActive

U kampu kod Dobrinja jačalo se tijelo i duh

Portal Novilist.hr

EcoActive je organizirala udruga Spirit, uz podršku TZ i Općine Dobrinj, kao poticaj formiranja okruženja sportskog i zdravog turizma,



DOBIRNJ Ovog vikenda kod Dobrinja na Krku održan je prvi festival EcoActive u organizaciji udruge Spirit.


Jako puno zanimljivih aktivnosti u skladu s uzrečicom “u zdravom tijelu zdrav duh” razgibalo je prisutne. Yoga, Taichi, Mišićna relaksacija zatim je zanimljivim programom Yoga za bebe, mlada mama Dolores savjetovala je “kolegice” kako razgibavati svoju djecu i držati ih u formi, upravo na vlastitom primjeru, zatim nekoliko kreativnih radionica, projekcija eko filmova i akustičnih svirki, masaže, plesova, raznih prezentacija zdrave hrane i traženja samoniklog jestovog bilja, izmjenjivalo se s vjetrom, kišom i suncem.



Na dva punkta: kod lovačkog doma (Dobrinj) i kod Ćižića na travnatom igralištu, desetak kvalitetnih voditelja zabavljalo goste svojim vještinama. Vrijeme je na momente razbijalo (pre)bogat program Festivala, pa je bilo gostima teško pratit kada se šta dešava kada je došlo do pomaka nekih djelova u kulturne domove, no to čini se nije omelo one koji su htjeli prisutvovati i uživati u svemu.





Festival je trajao od četvrtka do nedjelje. Festival je otvorila odlična svirka Dražena Franolića na arapskoj lutnji u pratnji udaraljkaša Kamenka Ćulapa, 


Na rubu šume uz baklje i crkut ptičica, što je zvučalo zaista neopisivo lijepo, dok je Fest zatvoren gostovanjem “brastkog” Festivala SEFF međunarodnog filmskog festivala EKO filmova iz Siska,koji je u Dobrinju, ali i u Krku prikazao izbor najboljih kratkih filmova na temu ekologije. Izuzetno kvalitetni kratki filmovi iz cijelog svijeta  projekcirajući izravno na fasadu zgrade, privukli su prolaznike u Dobrinju, dok je u Krku projekcija bila  na Kamplinu zadnjeg dana Festa.



EcoActive je organizirala udruga Spirit, uz podršku TZ i Općine Dobrinj, kao poticaj formiranja okruženja sportskog i zdravog turizma, a za očekivati je da će ova ideja tek pokazati svoje prave vrijednosti, jer je na očito zadovoljstvo i traženje gostiju, već najavljen drugi dio Festivala.