Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. rujna 2019.
Novi kutak

U Rasopasnu izgrađeno igralište za djecu

Foto: Ivan Volarić
Foto: Ivan Volarić
Autor:
Objavljeno: 26. travanj 2018. u 12:26 2018-04-26T12:26:09+02:00

RASOPASNO Zahvaljujući angažmanu samih mještana predvođenih članovima mjesnoga odbora, financijskoj pomoći općine Dobrinj i donacijama tvrtki (Trgovine Krk, Ljekarne Jadran, Građevinski obrt Graditelj Rasopasno...), još jedno mjesto na Dobrinjštini dobilo je na raspolaganje igralište za djecu predškolske dobi. Naime, u Rasopasnu, na lokalitetu iza butige, odnosno kraj mjesne crkve na stotinjak kvadratnih metara šljunčane podloge »niknule« su ljuljačke, tobogan, klackalica, klupe za roditelje...

Dobrodošao sadržaj za mlade obitelji s djecom koje žive cijelu godinu u Rasopasnu i obližnjim selima, ali i prilika da lokalni iznajmljivači obogate svoju turističku ponudu u ljetnim mjesecima. Sama parcela na kojoj je uređeno igralište pripada Župi Rasopasno, a prepušteno je u dogovoru s članovima MO-a najmlađima zahvaljujući velikom razumijevanju i blagoslovu pokojnog župnika Anđelka Badurine.

Proljetno »šminkanje« mjesta zahvatilo je pored uobičajenog čišćenja i uređenja šumskih puteva i obližnji jog, a članovi mjesnoga odbora predvođeni predsjednikom Ivanom Šamanićem u suradnji s Nevenom Komadinom, načelnikom općine Dobrinj, već duže vremena uporno rade na još jednom projektu da se u bliskoj budućnosti nedaleko igrališta za djecu predškolske dobi izgradi i igralište za mali nogomet, odnosno košarku čime bi društveni (i turistički!) sadržaji Rasopasna, po uzoru na druga dobrinjska mjesta (Gabonjin, Kras...) poprimili potpuniju sliku.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.