Zabrana parkiranja

U Gradu Krku na snazi nova prometna pravila: Bodulska ulica ”očišćena” od auta

Mladen Trinajstić

Da bi se interventnim vozilima osigurao nesmetani prilaz do stambenih objekata gradska tijela počela su striktno primjenjivati nove prometne odredbe



KRK U Gradu Krku na snagu su stupila nova pravila vezana uz zabranu parkiranja duž cijele Bodulske ulice. Taj dvosmjerni ulični potez smješten u samom središtu grada, tik iza sjedišta brojnih gradskih i javnih institucija, u potpunosti je »očišćen« od zaustavljenih i parkiranih vozila, i to slijedom učestalih ukaza službenika interventnih službi koji nadležnima u Gradu već dulje skreću pozornost da je zbog brojnih parkiranih vozila ondje često bio onemogućen prilaz interventnih vozila, posebice vatrogasnih kamiona.


Da bi se vatrogascima ali i osoblju službe hitne medicinske pomoći osigurao nesmetani prilaz do stambenih objekata u Bodulskoj, gradska tijela su počela striktno primjenjivati nova prometna pravila. Svi koji su se na njih oglušili, pod brisačima svojih automobila pronašli su uplatnice s kaznom za nepropisno parkiranje.


Spomenuti je potez, valja naglasiti, pod posebnim opterećenjem u ljetnoj sezoni odnosno u razdoblju kad se u Krku naplaćuje parking. Novim prometnim pravilima i smanjenjem lokaliteta na kojima se toleriralo (nenaplatno) zaustavljanje vozila dodatno će se povećati pritisak na gradska javna parkirališta. Zbog toga je unutar krčke Gradske uprave nedavno pokrenuta idejno-projektna razrada mogućnosti izgradnje javne garaže na lokalitetu iza Robne kuće. Kako se moglo čuti na jednom od posljednjih kolegija krčkog gradonačelnika Darija Vasilića, iznalaženje mogućnosti gradnje parkirališnog kompleksa na tom lokalitetu povjereno je riječkom arhitektu Idisu Turatu.