Sajam u Švicarskoj

Turističkoj zajednici Krka nagrada u Luganu

Mladen Trinajstić

Vrijedna i prestižna nagrada, osim što je izvrsna reklama za otok Krk i njegov turizam, ujedno je i velik poticaj za nastavak našeg daljnjeg zajedničkog djelovanja na promoviranju otoka – zaključila je direktorica TZ-a Majda Šale



KRK – Nakon što je direktorici Turističke zajednice otoka Krka Majdi Šale na 12. Međunarodnoj konferenciji za kulturni turizam Europe u španjolskoj Granadi nedavno uručeno priznanje »na račun« projekta »Kulturno nasljeđe otoka Krka«, krovna organizacija otočnog turizma osvojila je ovih dana još jedno laskavo priznanje. Tijekom prošlog vikenda u švicarskom Luganu održan je turistički sajam »Swiss International Holidays Exibition«. U sklopu manifestacije kojoj je ovo bilo 17. izdanje, Turistička zajednica otoka Krka primila je nagradu »Swiss Tourism Award 2019« i to za izvrsnost u turizmu, u segmentu održivog turizma, očuvanja i isticanja prirodnih i kulturnih bogatstva destinacije, poticanje konkurentnosti i kvalitete.


Spomenuta nagrada, pohvalila nam se direktorica TZ-a, otoku Krku odnosno njegovoj turističkoj zajednici pripala je zahvaljujući od organizatora prepoznatim naporima otočana u njihovim zajedničkim nastojanjima da u svim tim segmentima ponude istaknu i organiziranim djelovanjem izdignu turističku ponudu otoka u odnosu na druge destinacije.


U predstavljanju otoka Krka u Luganu sudjelovale su i hotelske kuće Valamar Riviera i Hoteli Njivice kao i predstavnici hotela Malin, Riva i Vinotela Gospoja, prenijela nam je Majda Šale, napomenuvši i da su, uz predstavnike otoka Krka (među kojima su uz spomenute hotelijere delegaciju činili još i direktori turističkih ureda lokalnih TZ-ova), boje hrvatskog turizma ondje još branili i djelatnici predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Italiji, jednako kao i turistički djelatnici iz Međimurja, odnosno Sisačko-moslovačke županije.




– Ovaj trodnevni sajam koji je, s obzirom na važnost i značaj švicarskog tržišta za otok Krk i njegov turistički promet, bio jedno od važnijih takvih događanja u kalendaru naših aktualnih sajmeno-promotivnih predstavljanja na kojima »ciljano« prezentiramo ponudu našeg otoka bio je pun pogodak – ocijenila je Šale, napomenuvši i da su sve ondje upriličene prezentacije otočnih turističkih aduta pobudile velik interes kod posjetitelja, posebice onih koji se do sad još nisu odmarali u Hrvatskoj.


– Vrijedna i prestižna nagrada koja nam je u ovoj prilici uručena, osim što je izvrsna reklama za otok Krk i njegov turizam, ujedno je i velik poticaj za nastavak našeg daljnjeg zajedničkog djelovanja na promoviranju otoka – zaključila je naša sugovornica.